Tiems Lietuvos gyventojams, kurie neturi galimybės atvykti į šias Bažnyčias ar į susitikimą su popiežiumi, tai yra unikalus būdas pajausti šio Lietuvai svarbaus vizito dvasią ir reikšmę.

„Popiežiaus apsilankymas yra didžiulės reikšmės įvykis visiems šalies gyventojams, ne vien katalikams. Nusprendėme į šį įvykį pažvelgti kitaip, atrasti formų, kurios prie popiežiaus vizito priartintų kiekvieną skaitytoją. Pastebėję, kad vietų, kuriose lankysis popiežius, nėra „Google Street View“, nusprendėme suteikti galimybę kiekvienam apžiūrėti jas internete vitualiai, 360 laipsnių kampu. Mūsų nuomone, net ir tokiuose įvykiuose, kurie turi gilias ir nusistovėjusias tradicijas pasaulyje, galima atrasti unikalių būdų, kaip apie tai komunikuoti“, – sakė idėjos autorių „Magnet LT“ atstovas Ignas Rusilas.

Anot jo, maldos namai labai noriai įsileido šio projekto atstovus, tokiu būdu suteikdami galimybę skaitytojams po juos pasivaikščioti virtualiai.

Projekte virtualiu būdu galima aplankyti Vilniaus Aušros Vartus, Vilniaus Šv. Stanislovo ir Šv. Vladislovo arkikatedrą baziliką ir Kauno šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedrą baziliką.

Vilniaus Aušros Vartai

Vilniaus arkikatedra bazilika

Kauno arkikatedra bazilika