„Ketvirtadienį vidutinis paros užterštumas kietosiomis dalelėmis viršijo normas, šiandien, jeigu būtų tokiame lygyje kaip dabar, tai neviršytų, bet sinoptikai žada tokį orą, kuris vėl bus palankus kauptis teršalams“, - penktadienį BNS sakė Aplinkos apsaugos agentūros Oro kokybės vertinimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Zita Šilienė.

Jos teigimu, oro kokybę pagerino rūkas, oro masių pernaša.

„Situacija pagerėjo šiąnakt, galbūt iš dalies tai lėmė tas rūkas, kuris bent jau sudrėkino gatves, bent jau nuo gatvių tarša nekyla. Taip pat šiek tiek pasikeitė pernaša - nors vėjas prie žemės paviršiaus nepasikeitė, jis toks pats silpnas, jis ne toks, kad galėtų sklaidyti (teršalus), bet pati oro masė pasislinko - anksčiau buvo iš pietinių krypčių, dabar, kaip informavo sinoptikai, iš vakarų. Paprastai iš vakarų arba iš šiaurinių platumų atnešamas švaresnis oras“, - aiškino Z.Šilienė.

Ketvirtadienį Vilniuje dėl oro užterštumo tvyrojo smogas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (167)