Sunkiai sužeista mergytė be sąmonės į Raseinių ligoninę atvežta sekmadienio vakarą, tačiau netrukus ji pervežta į Kauno klinikas. Čia dėl jos gyvybės tebekovoja medikai.

Policija iškart pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sunkaus mažamečio sveikatos sutrikdymo. Kadangi mergaitei medikai nustatė daugybinius sužalojimus, sulaikyta 19-metė mama ir jos 22 metų sugyventinis.

Kaip trečiadienio rytą pranešė prokuratūra, per apklausas vėlų antradienio vakarą abu jie neigė kaltę, nepaisant to, bus kreipiamasi į teismą dėl jų suėmimo. Mamą bus prašoma suimti mėnesiui, jos draugą – 2 mėn.

Į policiją ir medikus jie kreipėsi patys, sunerimę dėl mergaitės būklės, minėta, kad tuo metu jie buvo blaivūs. Tik neaišku, ar blaivūs jie buvo tada, kai mažylė sužalota.

Pradėjo linčo teismą

Nors įvykio detalės išlieka miglotos, šimtai žmonių jau išsiaiškino įtariamųjų tapatybes ir feisbuke pradėjo viešą linčo teismą.

Kadangi po mergytės mamos nuotraukomis komentuoti gali bet kas, čia pasipylė neapykantos kupini komentarai, įžeidimai ir net raginimai susidoroti. Situaciją malšinti bandė Policijos virtualus patrulis.

„Primename, kad laisvė reikšti įsitikinimus ir skleisti informaciją yra nesuderinama su bet kokiais teisei priešingais veiksmais, todėl reiškiant savo nuomonę socialinėje erdvėje, kviečiame susilaikyti nuo komentarų, kurie savo turiniu pažeistų viešąją tvarką ir žmonių rimtį bei kurstytų neapykantą“, – tokiu komentaru įsijautusius žmones socialiniame tinkle ramino virtualus patrulis.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis, patvirtino, kad už įstatymo ribą peržengiančius komentarus tokiose situacijose gali grėsti atsakomybė.

„Suprantame, kad tai labai skaudus įvykis, kuris sukrėtė daug žmonių, tačiau reiškiant emocijas, siūlome susilaikyti nuo grasinimų, kurstymo susidoroti, o savo nuomonę reikšti atsakingai. Primename, kad laisvė reikšti įsitikinimus ir skleisti informaciją yra nesuderinama su bet kokiais teisei priešingais veiksmais, todėl reiškiant savo nuomonę socialinėje erdvėje, kviečiame susilaikyti nuo komentarų, kurie savo turiniu pažeistų viešąją tvarką ir žmonių rimtį bei kurstytų neapykantą“, – Delfi perduotame komentare rašė R. Matonis.

Iš šimtų komentarų, keli žmonės dar pabandė raminti aistras, primindami, kad šioje situacijoje visiškai niekas dar neaišku ir nereikia skubėti teisti žmonių. Tačiau didelio palaikymo toks požiūris nesusilaukė.

Rūpinasi specialistai

Dabar sulaikyta jauna mama augino dvynukus, jų susilaukė dar būdama nepilnametė. Vaiko teisių specialistai Delfi informavo, kad kita mergaitė šiuo metu yra saugioje aplinkoje.

„Savaitgalį įvykęs įvykis sukrėtė vaiko teisių gynėjus. Vaiko teisių gynėjų žiniomis šiuo metu mergaitė yra medikų priežiūroje, – informavo Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Kauno apskrities skyriaus vedėja Neringa Martišienė.

Pasak jos, vaiko teisių gynėjai taip pat renka informaciją, vertina vaikų situaciją šeimoje. Tolimesni sprendimai paaiškės pilnai surinkus informaciją, išsiaiškinus įvykio aplinkybes.

„Dėl šios šeimos vaikų vaiko teisių gynėjai pranešimų iki šiol nebuvo gavę“, – nurodė ji.

Feisbuke galima rasti, kad dar lapkritį mažylių mama ieškojo, kur Raseiniuose išsinuomoti vieno ar dviejų kambarių butą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)