Kaip pranešė Vyriausioji rinkimų komisija (VRK), suskaičiavus rinkėjų balsus iš visų 34 rinkimų apylinkių Kėdainių vienmandatėje rinkimų apygardoje, pirminiais duomenimis, V.Baltraitienė gavo 59,45 proc. iš 9989 galiojančių biuletenių - iš viso 5938 balsus.

Už S.Šedbarą suskaičiuota 24,96 proc. galiojančių biuletenių - iš viso 2493 balsai.

"Gruodžio 4-ąją Kėdainių apygardoje bus rengiamas antrasis rinkimų turas, kuriame susirungs V.Baltraitienė ir S.Šedbaras", - BNS sekmadienio vakarą sakė VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

Pagal Seimo rinkimų įstatymą, rinkimai laikomi įvykusiais, jei pirmajame ture dalyvaus ne mažiau kaip 40 proc. visų rinkėjų, o vienas iš kandidatų surinks daugiau nei pusę jų balsų. Jeigu rinkimuose dalyvavo mažiau kaip 40 procentų į tos rinkimų apygardos rinkėjų sąrašus įrašytų rinkėjų, išrinktu laikomas tas kandidatas, kuris gavo daugiausia, bet ne mažiau kaip vieną penktadalį visų į tos rinkimų apygardos rinkėjų sąrašus įrašytų rinkėjų balsų.

Kėdainių vienmandatėje rinkimų apygardoje užregistruota 39 tūkstančiai rinkėjų. Taigi, kad būtų išrinkta pirmajame rate, V.Baltraitienė turėjo surinkti 7800 balsų. Iki pergalės "darbietei" pritrūko 1862 balsų.

Už opozicinės Liberalų ir centro sąjungos kandidatą Steponą Navajauską balsus atidavė 6,99 proc. į balsavusių rinkėjų, kurių biuleteniai pripažinti galiojančiais, už Liberalų demokratų partijos valdybos narį Vytautą Valaitį - 4,9 proc., už Lietuvos socialdemokratų sąjungos iškeltą Tomą Bakučionį - 3,71 proc. rinkėjų.

Sekmadienį vykusiuose rinkimuose iki 19 valandos buvo balsavę 21,77 proc. visų rinkėjų. Dar 4,06 proc. rinkėjų balsavo paštu.

Tuo tarpu pernai spalį vykusiuose eiliniuose rinkimuose į Seimą iki 19 val. balsavo 36,71 procento visų rinkėjų.

Kaip BNS sakė VRK pirmininkas Z.Vaigauskas, rinkimų diena Kėdainiuose praėjo sklandžiai, užregistruotas tik vienas skundas - vienos rinkimų apylinkės komisijos nariai telefonu skambino rinkėjams ir ragino juos ateiti balsuoti.

"Rinkimų komisijos nariai negalėjo tokių būdu didinti balsavimo aktyvumo", - sakė Z.Vaigauskas.

Seimo nario rinkimai Kėdainių vienmandatėje apygardoje surengti po to, kai birželį dėl viešųjų ir privačiųjų interesų konflikto iš Seimo pasitraukė šioje apygardoje išrinktas Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas.