Apie tai, kad Lietuvos regionų partija persigalvojo dėl paramos M. Varaškai, partijos tarybos narys E. Židanavičius pranešė feisbuko grupėje „Vieninga Palanga“.

„Vakar įvyko Lietuvos regionų partijos tarybos posėdis. Didžiule balsų persvara buvo atmesta kandidato į prezidentus M. Varaškos programa, todėl partija nerems jo kandidatūros būsimuose prezidento rinkimuose“, – sekmadienį skelbė politikas.

Jis teigė, kad sprendimą dėl to, ką remti prezidento rinkimuose, ar ką iškelti, Lietuvos regionų partija priims po švelnių.

Įrašas feisbuke dėl Regionų partijos paramos M. Varaškai

Delfi apie sprendimą dėl M. Varaškos norėjo pakalbinti partijos pirmininką Joną Pinskų, tačiau su juo susisiekti nepavyko.

Jo pavaduotojas Andrius Palionis pranešė, jog pirmininkas serga, tačiau pats nurodė, jog tarybos posėdyje šeštadienį nedalyvavo ir esą kol kas dar nėra informuotas apie jo metu priimtus sprendimus.

Regionų partijos atsakingasis sekretorius Vytautas Kamblevičius irgi nesiėmė nieko komentuoti, tikino, kad tai turėtų daryti J. Pinskus.

Įrašo feisbuke autorius E. Židanavičius taip pat plačiau kalbėti nenorėjo – esą geriau, kad tai darytų pirmininkas.

Varaška: pažiūrėsim po Naujųjų


Pats M. Varaška teigė nežinantis, ar Lietuvos regionų partija remia jį prezidento rinkimuose, ar ne.

„Kiek žinau, visuotinio susirinkimo sprendimas galioja, o ką toliau jie ten galvoja, nežinau. Dabar šią savaitę labiau rūpinuosi savo sveikata“, – Delfi teigė politikas.

Paklaustas, ar dalyvautų rinkimuose be partijos paramos kaip nepriklausomas kandidatas, M. Varaška sakė, kad dėl to spręstų vėliau.

„Pagalvosiu, pažiūrėsiu. Dabar tikrai ne tas metas, kad daryčiau kažkokias išvadas. Pas mane dabar yra sveikatos klausimai, o po Naujųjų pažiūrėsim, kas ir ką galvoja, kas ir ko norės“, – kalbėjo pašnekovas.

Apie tai, kad Lietuvos regionų partija prezidento rinkimuose nekels savo kandidato, bet rems M. Varašką, pranešta rugsėjį. Politikas jau pristatė ir savo rinkimų programą. Plačiau apie tai galite skaityti čia.

Prezidento rinkimai Lietuvoje vyks kitų metų gegužę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)