Sausio 19–29 dienomis ELTA užsakymu „Baltijos tyrimų“ atliktos apklausos duomenimis, prezidentinių reitingų lentelėje favoritu išlieka dabartinis šalies vadovas Gitanas Nausėda – 38 proc. respondentų norėtų matyti jį dar vieną kadenciją einantį prezidento pareigas.

Antroje vietoje rikiuojasi šalies vadovo rinkimuose dalyvausiantis advokatas Ignas Vėgėlė. Apklausos duomenimis, už jį rinkimuose ketina balsuoti 10,8 proc. apklaustųjų.

Tačiau politologė G. Burbulytė-Tsiskarishvili paragino I. Vėgėlę per anksti nesidžiaugti – dar yra laiko ir nebūtinai jis bus tas, kuris su G. Nausėda susikaus antrajame prezidento rinkimų ture.

Socialdemokratai prezidento rinkimuose nusprendė nekelti savo kandidato, pavyzdžiui, pirmininkės Vilijos Blinkevičiūtės, ir juose paragino palaikyti antros kadencijos sieksiantį G. Nausėdą.

Ar partijos rinkėjai į šį raginimą atsižvelgs?

G. Burbulytė-Tsiskarishvili svarstė, kad taip. Jos nuomone, socialdemokratai padarė gerą, strategišką žingsnį, nors jis turi ir minusų.

Savo ruožtu Liberalų sąjūdžiui, anot politologės, visgi vertėjo iškelti savo kandidatą prezidento rinkimuose.

Minėtos „Baltijos tyrimų“ atliktos apklausos metu gyventojai taip pat galėjo pasisakyti, ar kandidatus į prezidentus vertina palankiai ar ne. Palankiausiai vertinamas G. Nausėda (74 proc.), toliau rikiuojasi antisemitizmu kaltinamas Seimo narys Remigijus Žemaitaitis (43 proc.) ir advokatas I. Vėgėlė (41 proc.).

Neigiamai G. Nausėdą vertino 20 proc., R. Žemaitaitį ir I. Vėgėlę – po 40 proc. apklaustųjų.

Ką reiškia šie rezultatai?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)