Kol prezidentas posėdžiavo Pakruojo kavinės salėje, lauke kelias valandas jo laukė pakruojiečiai.

Žmonės tikėjosi, kad Valstybės vadovui išdėstę aktualiausią problemą išgirs sprendimą- pakruojiečiai tikino, kad jau ko ne metai ginasi nuo Danijos firmos planų rajone statyti milžinišką kiaulių auginimo kompleksą.

Žmonės bijo, kad dešimčių tūkstančių kiaulių fermų keliama smarvė ir atliekos užterš rajono orą, žemę, vandenį, išbaidys ne tik turistus, bet ir vietos jaunimą, žlugs kelių verslininkų ekologinės žemdirbystės ir kepyklos verslai.

Pasak pakruojiečių, rajono valdžia nors ir ne tiesiogiai, tačiau vietos gyventojų reikalavimus ignoruoja - lėtai, tačiau vysto planus, palankius danų kiaulidžių statybai. Nusivylę ir išsigandę pakruojiečiai aiškino, kad prezidento laukia, lyg paskutinio išsigelbėjimo.

Nors ir neplanavęs susitikti su Pakruojo rajono žmonėmis, prezidentas skyrė laiko jų problemoms išklausyti. Valdas Adamkus tikino, kad bet koks verslo planas negali būti realizuotas, jeigu jis kenkia aplinkai ir žmonėms.

Kol kas nėra išduotas nė vienas leidimas kiaulidžių statybai, tačiau rajono savivaldybė svarsto detaliuosius planus, kuriuose numatytos vietos jų statybai. Žmonės tikisi, kad teismas nutars, jog statybų planai turi būti sustabdyti- pakruojiečiai problemos neišsprendę gausybe piketų ir protesto akcijų, tiksi, kad jų norus gyventi švarioje gamtoje ir ekologiškai ūkininkauti apgins Temidė.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją