Komisijos prašoma ištirti galimai viešus ir privačius interesus supainiojusio V. Klimantavičiaus veiksmus, kai šis iš administracijos direktoriaus rezervo fondo paskyrė 100 tūkst. litų politinio bendražygio, Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nario Žydrūno Savicko sportinei veiklai finansuoti.

Etikos sargams adresuotame skunde nurodama, kad V. Klimantavičius paskyrė 50 tūkst. litų Lietuvos galiūnių federacijos organizuojamam Pasaulio galiūnų čempionato etapui, kurio pagrindinis iniciatorius ir reklaminis veidas yra Ž. Savickas, o pats sporto renginys pavadintas "Savickasclassic". Kitus 50 tūkst. litų gavusios viešosios įstaigos "Sporto festivalis" viena iš dalininkių yra Ž. Savicko sutuoktinė Jurgita Savickienė, o pati viešoji įstaiga yra įregistruota juridinių asmenų registre mažiau nei prieš du mėnesius.

"Vertiname ir gerbiame Ž. Savicko laimėjimus sporto srityje, tačiau šiuo atveju akivaizdu, kad administracijos direktorius V. Klimantavičius mokesčių mokėtojų pinigus paskyrė išskirtinai politiniam bendražygiui", - išplatintame pranešime teigia TS-LKD frakcijos Vilniaus miesto taryboje seniūnas Valdas Benkunskas.

Pasak jo, paskirdamas lėšas iš rezervo fondo politinio bendražygio organizuojamiems sporto renginiams, V. Klimantavičius akivaizdžiai įsivėlė į viešųjų ir privačiųjų interesų konfliktą.

2011 m. savivaldybių tarybų rinkimuose ir dabartinis administracijos direktorius V. Klimantavičius, ir Ž. Savickas dalyvavo ir buvo išrinkti į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą, priklausydami tam pačiam Artūro Zuoko ir Vilniaus koalicijos sąrašui.

Šiuo metu Ž. Savickas priklauso Vilniaus miesto savivaldybės tarybos didžiausiai valdančiajai frakcijai "Taip", kurios siūlymu ir palaikymu 2011 m. gegužės 4 d. V. Klimantavičius buvo išrinktas savivaldybės administracijos direktoriumi.