Tai po trečiadienį vykusio komisijos posėdžio žurnalistams sakė komisijos pirmininkas Vytautas Saulis.

"Paruošime pažymos projektą, sušauksime komisijos posėdį, kuriame priimsime galutinį sprendimą. Pažyma bus paruošta dviem variantais. Kadangi nuomonės Seimo komisijos narių skyrėsi, tai bus paruošti du variantai: vienas - pritarti (generalinio prokuroro prašymui - ELTA), kitas - nepritarti",- sakė V. Saulis.

Jis nesiėmė prognozuoti, koks bus balsų santykis, link ko krypstama. "Tikrai nenoriu šiandien sakyti, tai yra kiekvieno komisijos nario sąžinės, supratimo, įsigilinimo į tą darbą reikalas ir kiekvienas Seimo narys laisvas savo sprendimuose", - sakė jis trečiadienį.

Trečiadienį Seimo laikinosios tyrimo komisijos posėdyje dalyvavo jau anksčiau komisijoje lankęsi generalinis prokuroras Darius Valys, Generalinės prokuratūros prokuroras Žydrūnas Radišauskas, Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorė Nina Raugienė.

Atsisakymą pateikti gegužės 17 d. mergaitės paėmimo Garliavoje vaizdo įrašą jie dar kartą aiškino Baudžiamojo proceso kodekso nuostatomis, kuriose draudžiama skelbti ikiteisminio tyrimo duomenis apie nepilnamečius nukentėjusiuosius. Prokurorė N. Raugienė taip pat citavo Konstitucijos 118 straipsnį, pagal kurį "prokuroras, vykdydamas savo funkcijas, yra nepriklausomas ir klauso tik įstatymo".

Seimas yra pratęsęs laikinosios tyrimo komisijos darbą iki balandžio 2 d.

Kaip primena ELTA, Generalinis prokuroras D. Valys yra paprašęs parlamento panaikinti Seimo narės N. Venckienės teisinę neliečiamybę. Jis paprašė sutikimo leisti patraukti Seimo narę baudžiamojon atsakomybėn, ją suimti ir kitaip suvaržyti jos laisvę.