"Manau, kad Konstitucijos keitimo nereikės, o bus rengiamas konstitucinis aktas", - BNS sakė parlamentaras.

Pasak Č.Stankevičiaus, dėl naujosios sutarties projekto gautos pirminės Finansų ministerijos, Europos teisės departamento išvados, šis klausimas aptartas su prezidente, ir "formuojasi požiūris, kad Lietuva pritars sutarčiai".

Sutartis Lietuvoje įsigaliotų ją ratifikavus Seimui. Č.Stankevičiaus teigimu, dar lieka klausimų, kaip praktiškai sutarties nuostatos bus perkeltos į nacionalinę teisę.

Siekdami įveikti skolų krizę, daugumos ES šalių vadovai gruodį sutarė, jog reikia parengti naują sutartį, kuri numatytų griežtesnes fiskalines taisykles. Sutartis įpareigotų griežčiau kontroliuoti skolą, o taisykles dėl biudžeto deficito pažeidžiančioms šalims numtatytų sankcijas.

Naujai sutarčiai kol kas nepritaria Didžioji Britanija, tad susitarimas gali būti pasirašytas be jos. Pagal pirminį projektą, planuojama, kad sutartis įsigaliotų 2013 metų sausio 1-ąją, nors kai kurie apžvalgininkai perspėja, kad ratifikavo procesas gali būti sudėtingas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją