Šioje istorijoje svarbus klausimas: ar nenutiks taip, kad marių rekreacinė zona pavirs į prabangų privačių rezidencijų kvartalą?

Geibonių gatvė Elektrėnuose dvelkia ramybe ir dėl to šią vietą prie Elektrėnų marių buvo galima vadinti tikra ramybės oaze.

Tačiau dabar situacija šioje vietoje kardinaliai pasikeitė. Valstybinė žemė su valstybei priklausiusiu miesto mišku parduota privačiai įmonei. Ir teritorijoje prie marių atsirado tvora bei užrašai, kad eiti negalima.

Galiausiai viešąjį interesą ėmėsi ginti Prokuratūra, o teisme šiuo metu vėl nagrinėjama byla.

Sklypą valdantys verslininkai teigė esantys nusivylę valstybinių institucijų sprendimais, todėl iš valstybės bando prisiteisti 2,5 mln. eurų.

Beje, šios teritorijos savininkai susiję su Belmonto Žirgyno atnaujinimu Vilniuje. Ten jų planai taip pat sukėlė ažiotažą.

Jau publikavus straipsnį, Elektrėnų savivaldybė pateikė papildomą komentarą. Anot jos, neteisinga būtų teigti, kad savivaldybė ėmė ieškoti būdų, kaip verslininkams leisti užstatyti abu prie ežero esančius sklypus.

„Savivaldybė tokių būdų neėmė ieškoti. Dar iki valstybinės žemės pardavimo aukcione 2018 m. rugsėjo 26 d. sprendimu buvo patvirtintas pakoreguotas Elektrėnų savivaldybės bendrasis planas, kuriuo rekreacinių teritorijų užstatymo procentas padidintas nuo 3 iki 15. Šis sprendimas ir nulėmė marių pakrančių užstatymo  suintensyvėjimą“, - nurodė savivaldybės atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)