Ketvirtadienį teisme pradėta liudininkų apklausa. Ketinama apklausti apie 10 liudininkų, kaltinamoji bus apklausiama paskutinioji. Pirmoji apklausiama kaltinamosios slaugytojos kolegė gydytoja apibūdino V. Beleškienę kaip atsakinga darbuotoja, kuri iki šiol jokių nusižengmų ar pastabų dėl darbo neturėjo.

Rugpjūčio 23 dieną turėjęs prasidėti bylos nagrinėjimas nebuvo pradėtas dėl to, kad neatvyko kaltinamosios advokatai.Ketvirtadienio posėdyje dalyvauja kaltinamoji V. Beleškienė bei mirusio berniuko tėvai Egidijus ir Kristina Drėzai.

Drėzai ir toliau reikalaus iš ligoninės 3,5 mln. Lt neturtinės žalos atlyginimo. Ši civilinė byla bus nagrinėjama atskirai, nuo baudžiamosios.

DELFI primena, kad Kauno klinikinėje ligoninėje 11 mėnesių kūdikis mirė 2012 metų balandžio 6-ąją. Skrodimą atlikę teismo medicinos ekspertai jau tuomet neoficialiai patvirtino, kad berniuko širdis galėjo sustoti nuo mirtinos kalio dozės.

Tuomet 15-ai parų buvo suimta Kauno klinikinės ligoninės slaugė Valdareza Beleškienė. Manoma, kad 55 metų amžiaus slaugė galėjo sumaišyti vaistus ir berniukui suleido mirtiną kalio dozę dėl ko sustojo mažylio širdis.

Šią versiją dar 2012 metų lapkritį oficialiai patvirtino ir Kauno apygardos prokuratūra. Prokuratūra tuomet gavo išvadas dėl vaiko mirties aplinkybių. Ekspertizę atliko komisija, sudaryta iš 6 specialistų.

„Kūdikis mirė nuo per didelės kalio dozės. Įtarimas įteiktas ligoninė slaugytojai. Už šį nusikaltimą baudžiama iki 8 metų nelaisvė, - tuomet teigė Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Vitoldas Guliavičius.

Tuo tarpu Kauno klinikinės ligoninės sudaryta komisija nustatė, kad duomenų, patvirtinančių ūminę intraveninę intoksikaciją kalio chlorido tirpalu pacientui, nėra.