Nuo rugsėjo 2 d. 20 val. vakaro iki pirmadienio, rugsėjo 4 d., portale „Rinkėjo puslapis“ išoriniams naudotojams nebus teikiamos viešosios ir administracinės paslaugos.

Kaip praneša Vyriausioji rinkimų komisija (VRK), toks sprendimas priimtas kibernetinio saugumo sumetimais.

„Tai yra daroma prevenciškai, kad būtų apsaugotos VRK informacinės sistemos nuo galimų įsilaužimų, nedraugiškų valstybių antpuolių. Ši nuostata yra ir įteisinta – kad rinkimų dieną „Rinkėjo puslapis“ turėtų būti užvertas“, – Eltai teigė VRK atstovė spaudai Indrė Ramanavičienė.

„Tai nėra naujiena – taip darome per kiekvienus rinkimus, parai ar pusantros tas puslapis uždaromas, o pirmadienį ryte jo veikla atnaujinama. Pagrindinės nuorodos visada pateikiamos, jei reikia pasižiūrėti ką nors svarbaus, pavyzdžiui, apylinkę, kur balsuoti ir pan.“ – pažymėjo ji.

Su balsavimo rezultatais ir rinkėjų aktyvumu bus galima susipažinti oficialioje VRK svetainėje.

ELTA primena, kad rugsėjo 3 d. vyks pagrindinė Seimo nario rinkimų vienmandatėje Raseinių-Kėdainių apygardoje diena. Nuo 7 val. ryto iki 20 val. vakaro rinkėjai balsuos nebe savivaldybės pastate, o savo rinkimų apylinkėse ar bet kurioje kitoje apygardos teritorijoje esančioje apylinkėje.

Pirmalaikiuose Seimo nario rinkimuose dėl parlamentaro mandato varžosi aštuoni kandidatai. Tai Sandra Barzdienė, iškelta Liberalų sąjūdžio; buvęs Raseinių rajono meras Andrius Bautronis, iškeltas Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Edvinas Demidavičius, iškeltas Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“; Algirdas Gricius, iškeltas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos; Matas Skamarakas, iškeltas Lietuvos socialdemokratų partijos; Meida Šabūnienė, iškelta Tautos ir teisingumo sąjungos (centristų, tautininkų); Antanas Tautkus, iškeltas Lietuvos regionų partijos; Darius Ulickas, iškeltas Darbo partijos.

Teisę rinkti Seimo narį Raseinių – Kėdainių apygardoje turi beveik 32 tūkst. rinkėjų.