Skelbiama, kad įsigytos įrangos pagalba buvo modernizuotas Saugusis tinklas, padidintas valstybės informacinių išteklių kibernetinis saugumas ir pagerinta kibernetinių grėsmių aptikimo prevencija.

Įgyvendinus projektą „Saugiojo tinklo ir kibernetinių atakų prevencijos sistemos sukūrimas“ buvo atnaujinti Saugiojo tinklo elementai, leidžiantys apdoroti didesnius Saugiuoju tinklu perduodamų duomenų srautus. Tai užtikrina valstybės atsparumą didesnėms paskirstyto atsisakymo aptarnauti kibernetinėms atakoms ir tuo pačiu leidžia institucijoms tarpusavyje dar greičiau keistis vis didėjančiais duomenų kiekiais.

„Atsižvelgiant į Lietuvai kylančius iššūkius, tarp kurių yra ir augantis kibernetinių atakų skaičius, siekiame nuolat gerinti svarbių valstybei sistemų ir informacinės infrastruktūros apsaugą. Šiuo projektu padarytas kokybinis šuolis stiprinant valstybės informacinių išteklių apsaugą, o tuo pačiu ir jų patikimumą“, – sako krašto apsaugos viceministrė Greta Monika Tučkutė.

Saugiuoju tinklu naudojasi valstybės ir savivaldybių institucijos bei įstaigos, valstybės įmonės ir viešosios įstaigos, įtrauktos į Lietuvos Respublikos Vyriausybės tvirtinamą Saugiojo tinklo naudotojų sąrašą.

Projektui įgyvendinti skirta 7,5 mln. eurų ES lėšų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją