Anot jos, R.Zamolskio Rusija į Lietuvą neišleidžia, o teismas be jo negali pradėti nagrinėti bylos.

Nors teismas galėtų R.Zamolskį teisti už akių, teisėjai tokiam žingsniui nesiryžta, o Rusija grąžinti R.Zamolskio į Lietuvą nenori, nors pats R.Zamolskis jau ne vienus metus prašo leisti jam atlikti likusią bausmės dalį gimtinėje, rašo „Lietuvos rytas“.

Buvęs garsiausias visų laikų samdomas žudikas, kaltinamas net keliomis žmogžudystėmis Lietuvoje ir Rusijoje, siekia įrodyti teismams, kad nusikaltimai, kuriais jis kaltinamas tėvynėje, iš tiesų jau sulaukė senaties ir jį reikėtų skubiai išsiųsti iš Rusijos į gimtinę.

Kaip anksčiau rašė Delfi, buvęs pakaunėje esančių Ramučių gyventojas, kuriam vis dar neaiškiai bei sudėtingai vyksta ekstradicijos procedūra, šiandien neneigia slapta pasprukęs iš Lietuvos 2001 metais, kai jam buvo pateikta daugybė įtarimų dėl anuomet šalį sudrebinusios rezonansinių nusikaltimų serijos.

Jis netgi pareiškė, kad slapstydamasis nuo Lietuvos teisėsaugos buvo priverstas tarnauti su Rusijos specialiosiomis tarnybomis siejamiems asmenims. Paprašytas pakomentuoti plačiau, R. Zamolskis nebuvo linkęs detalizuoti šios pasakojimo dalies bei atskleisti tikrąsias figūravusių žmonių tapatybes ar juo labiau anuomet jį nusamdžiusiųjų pareigas.

Seniau publikuotame tekste jis papasakojo, kodėl pabėgo į Rusiją.

„Kaip žinia, aš buvau teisėsaugos ieškomas 2001 metais. Visa tuometinė spauda, televizija skelbė, kad esu samdomas žudikas, kurio pečius slegia daugybė nužudymų. Kad esu kileris, pavojingas ir nepagaunamas bei pan. Bet visa šita reklama davė savotišką derlių. Po šito su manimi susisiekė kai kurie žmonės Lietuvoje, kurie turėjo tam tikrų ryšių su rimtais asmenimis Rusijoje. Jie tam tikrais būdais surado mane ir pareiškė, kad gali mane slapčia pergabenti į Rusiją. Jie padarė tam tikrus veiksmus ir mano abejonės jų atžvilgiu kaip mat išsisklaidė. Aš nuo to karto šitais žmonėmis pradėjau labiau pasitikėti.

Taigi, buvau pergabentas į Rusiją 2002 m. pradžioje. Neužilgo buvau pristatytas į Maskvą. Susitikau su žmonėmis, kurie buvo pristatyti kaip verslininkai. Su manimi vyko tam tikri pokalbiai. Dabar konkrečių detalių nenorėčiau minėti. Bet buvo laikas, kai buvau apgyvendintas Maskvos viešbučiuose. Kurį laiką pabuvęs Maskvoje sulaukiau pasiūlymo vykti į Jekaterinburgą. Kaip supratau, tai buvo savotiškas maskviečių „filialas“. Tada persikėliau ir dėl to, kad nebūčiau mane ieškojusios teisėsaugos sugautas Maskvoje.

Jekaterinburge kai kas mane pasitiko, aptarėme darbo sąlygas. Buvo įsteigta apsaugos įmonė, kurioje dirbau savotišku konsultantu. Tiems asmenims buvo paaiškinta, kad gerai išmanau šitą veiklą. Tuo pačiu buvau pakviestas dirbti vieno žmogaus asmens sargybiniu. Buvo pilnai apmokėtos visos mano būtiniausios kasdienės išlaidos“, – anksčiau sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)