„Grįžęs iš Europos Tarybos viršūnių susitikimo Islandijoje Prezidentas susipažins su situacija ir argumentais, jei bus poreikis, aptars ją su Ministre Pirmininke ir tada pateiks savo vertinimą“, – teigiama Prezidentūros komunikacijos grupės komentare, kurį Eltai raštu perdavė G. Nausėdos patarėjas Ridas Jasiulionis.

Praėjusią savaitę viešojoje erdvėje kilus klausimams dėl J. Šiugždinienės, Prezidentūra nurodė, kad sprendimas dėl ministrės likimo – premjerės Ingridos Šimonytės rankose. Taip pat nurodyta, kad, esant poreikiui, prezidentas šį klausimą asmeniškai aptars su Vyriausybės lydere.

Netylant klausimams dėl lėšų naudojimo, ministrė J. Šiugždinienė antradienio vakarą paviešino kanceliarinių išlaidų ataskaitas. Politikė tikina tokiu būdu siekianti išsklaidyti kilusias abejones dėl jos skaidrumo standartų bei „judėti pirmyn“, mat, pažymi ji, jaučiasi „visiškai rami prieš savo sąžinę“.

Ministrei paviešinus išlaidų ataskaitas sureagavo ir premjerė Ingrida Šimonytė. Ji nurodė ir toliau pasitikinti J. Šiugždiniene. Pasak jos, ministrė viso savo darbo Vyriausybėje metu nesuteikė pagrindo jokiems įtarimams, kad kada nors būtų bandžiusi piktnaudžiauti kanceliarinėmis lėšomis.

ELTA primena, kad abejonės, ar J. Šiugždinienė skaidriai naudojosi savivaldybės tarybos nario veiklai skirtomis lėšomis, kilo po to, kai praėjusios savaitės ketvirtadienį visuomenininkas A. Tapinas paskelbė, kad politikė prieš pradėdama darbą ministerijoje galimai neskaidriai įsisavino beveik 14 tūkst. eurų.

Tuo metu Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos vadovybė tvirtina, kad pasitikėjimas J. Šiugždiniene nėra susvyravęs. Pasak konservatorių Prezidiumo, ministrė, eidama Kauno miesto savivaldybės tarybos narės pareigas, už kanceliarines lėšas atsiskaitinėjo savivaldybėje nustatyta tvarka. Todėl, TS-LKD vertinimu, ji nepadarė jokių nusižengimų.

Tęsiantis A. Tapino tyrimams, Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai šią savaitę pradėjo tyrimą dėl Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybių tarybų nariams skirtų išmokų teisėtumo.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)