Centrinės viešųjų pirkimų portalo informacinės sistemos duomenimis (CVPP IS), nuo šių metų birželio iki rugpjūčio pirmos pusės Kauno savivaldybės administracija, įmonės „Kauno švara“ ir „Kauno autobusai“ atliko kelis pirkimus iš konferenciją organizuojančios UAB „Small talk ideas“.

Savivaldybės įmonės į konferenciją ruoštis pradėjo kiek anksčiau ir bilietams išleido 11 374 eurus. Mero ir savivaldybės administracijos personalo bilietai nupirkti trimis tą pačią dieną sudarytomis žodinėmis sutartimis ir atsiėjo 11 011 eurų.

KONFERENCIJOS VERTĖ, IŠREIKŠTA SKAIČIAIS CVPP IS

Kauno miesto savivaldybei vienas bilietas į konferenciją kainavo 1573 eurus su PVM, anksčiau pirkusioms įmonėms – apie 1400 eurų su PVM. Remiantis CVPP IS, bilietus už biudžeto lėšas pirko tik Kauno savivaldybės administracija.

Kaip „Kas vyksta Kaune“ komentavo vicemeras Tomas Jarusevičius, į konferenciją „Lūžio taškas“ išvyko didesnė dalis savivaldybės vadovų komandos – 7 miesto atstovai. Bilietai pirkti pagal besikeitusias darbotvarkes ir kolegų galimybes dalyvauti renginyje.

„Visų pirma, tai ideali proga neformalioje aplinkoje akis į akį pabendrauti su Lietuvos verslo lyderiais, aptarti jų plėtros planus bei perspektyvas būtent Kaune. Tuo pačiu tai yra puiki terpė pasidalinti idėjomis su irgi gana gausiai susirinkusiais kitų šalies savivaldybių vadovais.

Galiausiai teko susitikti ir nemažai dalyvavusių žiniasklaidos atstovų iš nacionalinių medijų. Įdomūs pranešimai, aktualios diskusijos tuo pačiu tapo efektyvia komandos formavimo priemone“, – nurodė T. Jarusevičius.

T. Jarusevičius (centre) su M. Jurgučiu (kairėje) ir G. Barčausku  („Lūžio taškas“ nuotr.)

Pasak jo, būnant komandiruotėje, darbas nenutrūksta.

„Pasitelkiant šiuolaikines ryšio priemones, elektroninius identifikavimo ir pasirašymo būdus bei skaitmenizuotą dokumentų valdymo sistemą, visi procesai vyksta įprasta tvarka. Vadovai palaiko betarpišką ryšį su kolegomis koordinuojant jiems pavestas užduotis bei projektus“, – paaiškino vicemeras.

„Lūžio taške“ rugsėjo 14–15 d. dalyvavo Kauno meras, vicemerai Mantas Jurgutis ir T. Jarusevičius, administracijos direktorius Tadas Metelionis, jo pavaduotojai bei Nekilnojamojo turto skyriaus vedėjas Donatas Valiukas. Trečiasis vicemeras Andrius Palionis šiuo metu atostogauja.

Kaip „Vičiūnų grupės“ delegatas konferencijoje dalyvavo Kauno miesto savivaldybės tarybos narys Dainius Matijošaitis („Lūžio taškas“ nuotr.)

Kaip skelbiama oficialioje renginio svetainėje, „Lūžio taškas 2023“ – metinė konferencija verslo savininkams ir vadovams. 19-ą kartą Palangoje rinkosi esminius verslo kūrimo sprendimus priimantys žmonės, finansų, teisės ir kitų sričių profesionalai.