Anot prokuratūros, šiemet vasarį D.Ulickas vairuodamas lengvąjį automobilį ir važiuodamas atbuline eiga kliudė šalia stovėjusią kitą transporto priemonę ir abi jas apgadinęs pasišalino iš įvykio vietos.

Siekiant išnagrinėti D.Ulicko administracinio teisės pažeidimo bylą teisme yra būtinas Seimo sutikimas, nes už nusižengimus, kuriais įtariamas Seimo narys, gali būti skiriamas areštas. Politikui taip pat gresia tūkstantinė bauda ir teisės vairuoti atėmimas nuo trejų iki penkerių metų.

43 metų D.Ulickas nusižengimą padarė vasario 20 dieną, teigia Generalinė prokuratūra.

Seimo narys D.Ulickas pripažįsta savo kaltę dėl eismo įvykio

 Iš eismo įvykio pasišalinęs „darbietis“ D. Ulickas pripažįsta savo kaltę ir tikina niekaip nesistengsiantis paveikti Seimo narių svarstant jo teisinės neliečiamybės panaikinimo klausimą.

Politikas pirmadienį BNS tikino, kad nepastebėjo, kaip apgadino kitą automobilį važiuodamas iš daugiabučio kiemo vasarį Vilniuje, Šiaurės miestelyje

„Įvyko tas įvykiukas - aš jo nepastebėjau, o vakare sulaukiau automobilio savininko skambučio. Pasitikrinau - įbrėžimas tikrai yra, nuvažiavau į policiją tą patį vakarą, užregistravau įvykį (...). Tikrai kolegų neagituosiu niekaip dėl panaikinimo - įvyko tai, kas įvyko, reikės atsakyti. Situacija nemaloni, bet taip jau yra“, - BNS sakė D.Ulickas.

Parlamentaras visiškai pripažino savo kaltę bei sakė iškart po įvykio susitikęs su automobilio savininku ir jo atsiprašęs.

„Aš su tuo automobiliu važinėjau pirmą savaitę - gal ir tas veiksnys darė įtaką. Net pats negaliu paaiškinti, kaip tai įvyko - važinėju pakankamai seniai, saugiai“, - sakė jis.

Siekiant patraukti D.Ulicką atsakomybėn dėl šio eismo įvykio š Seimą dėl parlamentaro teisinės neliečiamybės panaikinimo pirmadienį kreipėsi generalinis prokuroras Darius Valys.

Kaip nurodo prokuratūra, šiemet vasario 20 dieną D.Ulickas vairuodamas lengvąjį automobilį ir važiuodamas atbuline eiga kliudė šalia stovėjusią kitą transporto priemonę ir ją apgadinęs pasišalino iš įvykio vietos.

Už nusižengimus, kuriais įtariamas Seimo narys, gali būti skiriamas areštas, jam taip pat gresia tūkstantinė bauda ir teisės vairuoti atėmimas nuo trejų iki penkerių metų.