Išplatintame pranešime nurodoma, kad straipsnyje lenkų kalba „Przed 103 laty Wileńszczyzna została wyzwolona przez swoich żołnierzy“ teigiama, jog 1920 m. spalio 9 dieną Lenkijai okupavus Vilniaus kraštą „vilniečiai su entuziazmu sveikina savo išvaduotojus“.

Kreipimesi pažymima, jog tokie bandymai iškreipti Lietuvos istoriją, atviros provokacijos ir kėsinimaisi į Lietuvos teritorinį vientisumą, Konstituciją, negali likti neįvertinti. Nurodoma, kad leidinio vadovai ir straipsnio autoriai turėtų prisiimti atsakomybę bei atsakyti už savo veiksmus pagal Lietuvoje galiojančius įstatymus.

„Visuomenės informavimo priemonėse draudžiama skelbti informaciją, kurioje skleidžiama dezinformacija, karo propaganda, kurstomas karas, raginama prievarta pažeisti Lietuvos Respublikos suverenitetą – pakeisti jos konstitucinę santvarką, kėsintis į jos nepriklausomybę arba pažeisti teritorijos vientisumą“, – nurodoma partijos išplatintame pranešime.

„Tokio pobūdžio publikacijos arba provokacijos, leidinio vadovų ir straipsnio iniciatorių neatsakingas elgesys ne tik neigia Lietuvos teritorinį vientisumą, kiršina lietuvių ir lenkų tautas, bet ir liudija apie Lietuvos Respublikos Konstitucijos pažeidimus, Lietuvos Respublikoje galiojančių įstatymų nepaisymą. Tokioms šovinistinėms dezinformacijos skleidimo kampanijoms privalo būti užkirstas kelias“, – nurodo A. Ažubalis.

Todėl kreipimesi į inspektorę G. Ramanauskaitę prašoma Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos įvertinti, ar internetinio portalo „l24.lt“ atitinkamo straipsnio autoriai nepažeidžia Lietuvos Respublikos Visuomenės informavimo įstatymo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)