„Lietuva – dugne pagal būsimų pensijų dydį: socialdemokratai ragina Vyriausybę „galvoti ne tik apie savo vaikų ateitį“, – štai tokiu pavadinimu pranešimą spaudai iškart po Naujųjų išplatino socialdemokratai.

„Nors Lietuva jau kuris laikas priklauso EBPO (Europos bendradarbiavimo ir plėtros organizacijai), kurią sudaro ekonomiškai labiausiai išsivysčiusios valstybės, mūsų šalies rodikliai visiems bado akis. Štai ir šiemet EBPO Lietuvai skyrė paskutinę vietą pagal būsimų pensijų dydžio santykį su darbo užmokesčiu. Nepanašu, kad mūsų Vyriausybė dėl to labai jaudintųsi. Vėl girdime panašių šnekų kaip dėl maisto kainų: nieko čia nepadarysi! Esą gyventojų skaičius mažėja, pensininkų daugėja. Ir taip šneka konservatoriai, kurie ateidami į valdžią labai didžiavosi savo Lietuvos ateities vizijomis“, – stebisi parlamentaras, socialdemokratas Algirdas Sysas.

Vis dėlto „Delfi“ kalbintas Vilniaus universiteto profesorius, ekonomistas Teodoras Medaiskis ragina dėl paskelbto procento nesigąsdinti. Mūsų pensijų sistema yra unikali Europoje. Gali būti, kad skaičiuojant privelta klaidų.

„Reikėtų pasižiūrėti skaičiavimo metodologiją. Aš bijau, kad jie nebūtų supainioję mūsų pomokestinio ir ikimokestinio atlyginimo. Pas mus visa socialinio draudimo įmoka tenka dirbančiam. Tik dvi šalys Europos Sąjungoje yra tokios. O pensija visiškai neapmokestinama, nors kitur ji apmokestinama. Taigi tas mūsų santykis gali būti suskaičiuotas neteisingai. Bet čia tik mano spėjimas“, – sakė T. Medaiskis, nenuvertindamas mažų pensijų problemos aktualumo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)