ESOC posėdžio metu nuspręsta, kad Panevėžio miesto savivaldybė skubos tvarka kreipsis į pastatų priežiūros specialistus, kad šie atliktų pastato ekspertizę. Toks sprendimas priimtas siekiant maksimaliai užtikrinti gyventojų ir jų turto saugumą bei įsitikinti, kad pastato atraminės konstrukcijos nėra kritiškai pažeistos. Taip pat nuspręsta adresu Nemuno g. 14 skelbti ekstremaliąją situaciją.

Panevėžio miesto savivaldybės Socialinių reikalų skyriaus darbuotojai yra pasiruošę nuo sprogimo nukentėjusiems gyventojams suteikti visą būtiną informaciją dėl Piniginės socialinės paramos, esant poreikiui užtikrinti, kad gyventojams būtų surastas laikinas būstas.

Posėdžio metu Panevėžio miesto savivaldybės administracijos Miesto infrastruktūros skyriaus vyr. specialistas Nerijus Budreika informavo, kad sausio 21 d. iš specialiųjų tarnybų buvo gauta informacija apie Nemuno g. 14 bendrabutyje įvykusį sprogimą. Savivaldybės atstovams nuvykus į vietą pastebėtos pažeistos lauko sienos plokštės, nuo sprogimo išdužę langai. Pastatą administruojanti AB „Panevėžio būstas“ darbuotojai šiuo metu daro viską, kad kaip galima greičiau būtų atstatytas elektros tiekimas keliems be elektros energijos likusiems būstams, atliekami būtini darbai, kad neiškiltų grėsmė namo šildymo sistemai – ji neužšaltų.

Primenama, kad nuo sprogimo nukentėję bendrabučio kaimyninių būtų gyventojai esant poreikiui dėl piniginės socialinės paramos, gali kreiptis į Panevėžio miesto savivaldybės administracijos Socialinių reikalų skyrių tel. (8 45) 504 480, 8 687 07620. Taip pat humanitarinę pagalbą pasiruošęs suteikti Lietuvos Raudonasis Kryžius. Išsamesnė informacija teikiama tel. 8 672 21820, el. paštu panevezys@redcross.lt arba galima atvykti į būstinę, adresu Klaipėdos g. 3.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją