Tačiau lis jau gerokai menkiau ir su pertraukomis. Diena bus ne tik drėgna bet ir vėsoka, temperatūra daug kur tesieks 17-19 laipsnių, rytinėje šalies dalyje bus tik apie 16 laipsnių šilumos. Truputį šilčiau apie 20 laipsnių tikimasi kai kuriuose vakariniuose rajonuose. Didelę dienos dalį pūs permainingų krypčių silpnas vėjas. Tik pavakare prie jūros kils gana stiprūs vakarų vėjo gūsiai.

Sekmadienio naktį, ciklonui atsitolinus, debesys ims sklaidytis. Tik šiaurės rytiniuose rajonuose debesys dengs dangų ilgiau, pirmoje nakties pusėje dar gali truputį lynoti. Vėjas šalyje pamažu kryps iš pietų, pietryčių. Temperatūra pažemės iki 9–12 laipsnių, tik šiaurės rytiniame pakraštyje bei prie jūros bus apie 14 laipsnių šilumos.

Sekmadienio dieną žvalus pietryčių vėjas į šalį ims plukdyti šiltų orų bangą. Tačiau grįžtančia didesne šiluma ir saule ilgiau galės pasidžiaugti tik Rytų Lietuvos gyventojai. Jau apie vidurdienį į vakarinius rajonus atplauks lietaus debesys, o į dienos pabaigą lietus pasieks ir rytinę šalies pusę. Praslinks trumpi, vakariniuose rajonuose vietomis smarkūs lietūs, griaudės perkūnija. Aukščiausia dienos temperatūra Rytų Lietuvoje kils iki 25-27 laipsnių, o Žemaitijoje bus nuo 19 iki 23 laipsnių šilumos.

Pirmadienį vėl visoje šalyje bus vėsiau, daug kur lis, dieną vietomis smarkiai, griaudės perkūnija.