„Naktiniams taikikliams ne!“, „Naktiniai taikikliai medžioklėje = brakonieriavimas“, „Kada baigsis melas, kad tai dėl kiaulių maro?“, „Gana nesąmonių“, „Žvėrys ne treniruotėms“, – su tokiais ir panašiais plakatais rankose Daukanto aikštėje susirinkusi grupelė žmonių protestavo prieš naktinių taikiklių įteisinimą medžioklėje.

Lietuvos žaliųjų partijos pirmininkė Ieva Budraitė demonstracijos metu Eltai sakė, kad prezidentas yra paskutinė viltis užtikrinti, kad naktinių taikiklių naudojimas medžioklėje nebūtų įteisintas.

„Prezidentas liko vienintelis, kuris gali sugrąžinti gamtos mylėtojams Kalėdas, kurias Seimo grinčai pavogė, įteisindami šį perteklinį įrankį. Jis į mišką gali atnešti ne ramybę, o daug brakonieriavimo atvejų“, – teigė I. Budraitė.
„Esame labai nusivykę tuo, kad galimai ginklų pardavėjų ir nesąžiningų medžiotojų lobistams neskaidriais teisėkūros metodais pavyko prastumti šią pataisą. Prašome prezidento atsižvelgti ne į siaurų verslo grupių, o visos visuomenės viešąjį interesą ir vetuoti šias pataisas“, – pridūrė ji.