Jis laidoje kalbėjo, jog sudėtinga suprasti, kodėl Vilniaus apygardos teismo ir Apeliacinio teismo sprendimai buvo tokie skirtingi.

„Tame pačiame pastate veikiantys du teismai priėmė visiškai skirtingus sprendimus. Noriu tik atkreipti dėmesį, kad pirmosios instancijos teismas – Vilniaus apygardos – ketverius metus detaliai svarstė bylą, susipažino su visais byloje esančiais įrodymais, klausė visus audio pokalbius, peržiūrėjo visus video, išklausė daugiau nei 100 liudininkų. Jie priėmė sprendimą išteisinti.

O Apeliacinio teismo sprendimo metu tikrai tokios detalios analizės nevyko. Jokių naujų faktinių bylos aplinkybių šio proceso metu nepaaiškėjo ir sprendimas yra visiškai kitoks“, – laidoje „Nauja diena“ kalbėjo E. Masiulis.

Realia laisvės atėmimo 5 metams ir 6 mėnesiams bausme nuteistas E. Masiulis teigė, jog, pasitaręs su teisininkais, nusprendė skųsti šį sprendimą LAT.

„Tikiuosi nešališko ir objektyvaus Lietuvos Aukščiausiojo teismo įvertinimo. Nemalonus sutapimas, bet taip jau atsitiko, kad Apeliacinio teismo kolegijos, kuri svarstė šią bylą, pirmininkas Albinas Bielskis buvo apklaustas kitoje teisėjų korupcijos byloje kaip specialusis liudytojas.

Apklausė jį tas pats tyrėjas, kuris vykdė tyrimą ir mūsų byloje. <...> Po to teisėjui specialaus liudytojo statusas buvo panaikintas. Na, nenoriu kelti kažkokių įtarimų, bet norisi, kad svarstant sprendimus, kurie yra susiję su žmonių likimais, jų artimųjų gyvenimais, jie būtų priimti to teismo, kuris nekeltų jokių abejonių dėl savo nešališkumo“, – kalbėjo E. Masiulis.

Paklaustas, kokį poveikį politinei sistemai, kai kaltomis pripažintos ir dvi politinės partijos: Liberalų sąjūdis ir Darbo partija, E. Masiulis svarstė, jog didžiausią poveikį jos jau patyrė 2016 metais.

Jis kartojo, jog galutinių išvadų daryti dar nereikia, nes byla dar nesibaigė.

E. Masiulis lrytas.tv laidoje „Nauja diena“ taip pat pasidalino ir savo artimiausių dienų planais.

„Kadangi esu lojalus Lietuvos Respublikos pilietis, aišku, esu pasiruošęs vykdyti teismo sprendimą. Kol kas sudėtinga pasakyti, kaip viskas klostysis laike. Tačiau jeigu reikės, tai LAT sprendimo sulauksiu jau ne namuose“, – lrytas.tv laidoje „Nauja diena“ ketvirtadienį sakė E. Masiulis.

R. Kurlianskiui paskirta galutinė subendrinta bausmė – laisvės atėmimas 6 metams ir 18 830 eurų dydžio bauda, taip pat jam 5 metams atimta teisė eiti vadovaujamas pareigas viešajame ir privačiame sektoriuose, Visuomenės informavimo įstatyme numatytose visuomenės informavimo priemonėse;

E. Masiuliui paskirta galutinė subendrinta bausmė – laisvės atėmimas 5 metams 6 mėnesiams. Jam taip pat 5 metams atimta teisė būti išrinktam ar paskirtam į visas valstybės ar savivaldybių institucijų ir įstaigų, įmonių ar nevalstybinių organizacijų renkamas ar skiriamas pareigas bei konfiskuota 241 490 eurų;

Vytautui Gapšiui paskirta galutinė subendrinta bausmė – laisvės atėmimas 4 metams 6 mėnesiams. Jam taip pat 5 metams atimta teisė būti išrinktam ar paskirtam į visas valstybės ar savivaldybių institucijų ir įstaigų, įmonių ar nevalstybinių organizacijų renkamas ar skiriamas pareigas bei nuspręsta iš jo išieškoti 8 tūkst. eurų;

Šarūnui Gustainiui paskirta bausmė – 18 830 eurų bauda, taip pat 5 metams atimta teisė būti išrinktam ar paskirtam į visas valstybės ar savivaldybių institucijų ir įstaigų, įmonių ar nevalstybinių organizacijų renkamas ar skiriamas pareigas bei nuspręsta iš jo išieškoti 4 350 eurų;

Gintarui Steponavičiui paskirta 15 064 eurų bauda ir 4 metams atimta teisė būti išrinktam ar paskirtam į visas valstybės ar savivaldybių institucijų ir įstaigų, įmonių ar nevalstybinių organizacijų renkamas ar skiriamas pareigas;

UAB koncernui „MG Baltic“ paskirta galutinė subendrinta bausmė – 1 129 800 eurų bauda;

politinei partijai Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžiui paskirta galutinė subendrinta bausmė – 376 600 eurų bauda;

politinei partijai Darbo partijai paskirta galutinė subendrinta bausmė – 301 280 eurų bauda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)