„Galime padėkoti Vyriausiajai rinkimų komisijai, kuri nebaigė darbo, mes laukėme iki 6 valandų ryto, todėl N. Venckienė išvažiavo į Kauną ir nespėjo grįžti“, - teigė V. Vasiliauskas.

V. Vasiliauskas pirmadienio spaudos konferencijas pradėjo nuo kritikos Vyriausiajai rinkimų komisijai bei apskritai rinkimų sistemai – „Drąsos kelias“ nepatenkintas, kad kitos partijos turėjo galimybę naudotis valstybės finansais, o „Drąsos kelias“ – ne.

„Neveltui Zenonas Vaigauskas buvo paliktas savųjų jėgų“, - piktinosi V. Vasiliauskas.

Anot jo, „Drąsos kelio“ rezultatai fantastiški. V. Vasiliauskas rezultatus lygino su Liberalų sąjūdžio iškovotais balsais – esą ši partija turėjo daugybę lėšų, galėjo naudotis administraciniais resursais, mat yra valdžioje, tačiau laimėjo 8,01 proc. balsų ir gali pretenduoti į 7 Seimo nario vietas. Tiesa, Liberalų sąjūdis, kaip ir „Drąsos kelias“, dar gali iškovoti mandatų vienmandatėse apygardose.

Primenama, kad esamais duomenimis partija „Drąsos kelias“ surinko 7,88 proc. balsų ir gali pretenduoti į 7 vietas parlamente pagal partijų sąrašus.

N. Venckienė sekmadienį teigė besitikinti daugiau nei 8,5 proc. balsų, kuriuos žadėjo visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės RAIT atlikta balsavusių rinkėjų apklausa.

„Jei tie rezultatai yra galutiniai, tai aš tikėjausi, kad mūsų partija gaus daugiau", - sekmadienį sakė N.Venckienė.

Prieš rinkimus N.Venckienė tikėjosi 30-40 vietų parlamente.