Praėjusią savaitę Delfi pranešė, jog Valstybinė darbo inspekcija (VDI) mėnesio pradžioje baigė tirti galimas psichologinio smurto visų Klaipėdos miesto savivaldybėje dirbančių darbuotojų atžvilgiu apraiškas ir padarė išvadą, kad psichologinė atmosfera įstaigoje nėra pakankamai gera.

65,7 proc. anonimiškai inspekcijos apklaustų darbuotojų nurodė, kad darbo aplinkoje patiria įtampą ir stresą, kuriuos sieja su darbo krūviu, netinkamu darbo organizavimu ir darbo apmokėjimo sistema.

VDI tyrimą atliko gavusi anoniminį skundą, kuriame daugiausiai skųstasi vicemerės V. Raugelės elgesiu.

Kritiką dėl prastų vadovavimo įgūdžių politikė komentavo lakoniškai – pareiškė, kad jos durys darbuotojams visada atviros arba jei nedrąsu, jie gali kreiptis į kitus vadovus. Tačiau feisbuke V. Raugelė pasakė daugiau.

„Jaučiu pareigą dar kartą pakartoti ką viešai sakiau ir prieš pradedant dirbti: nesu ir niekada nebūsiu pakanti tinginiams, ir melagiams. Netoleruosiu įsisenėjusių interesų, apatijos miesto gausiai ir labai plačiai problematikai, kurią radome pradėję dirbti ir su kuo susiduriame kasdien“, – socialiniame tinkle rašė ji.

Delfi pabendravo su esamais ir buvusiais Klaipėdos miesto savivaldybės ir jai priklausančios VšĮ darbuotojais, jie sutiko kalbėti tik su anonimiškumo sąlyga, nes bijo vadovybės susidorojimo.