Jei rinkimai įvyktų šį savaitgalį, už Darbo partiją, kuri ir jos ir lyderis teisiami vadinamojoje „juodosios buhalterijos“ baudžiamojoje byloje, balsuotų 19,3 proc. apklaustųjų. Prieš mėnesį tokių buvo 17,8 proc. - taigi partijos reitingas išaugo 1,5 proc.

Antri pagal populiarumą išlieka socialdemokratai. Tačiau jų reitingas smuko - už šią partiją dabar balsuotų 15 proc. apklaustų rinkėjų. Prieš mėnesį šios opozicinės partijos reitingas siekė 16,3 proc.

Smuko ir pagrindinės valdžios partijos - konservatorių reitingai - už ją balsuotų 7,4 proc. rinkėjų. Šios partijos reitingai pastaruoju metu smunka. Kovo mėnesį už Tėvynės sąjungą - Lietuvos krikščionis demokratus būtų balsavę 9,8 proc. apklausos dalyvių, po mėnesio - 8,2 proc.

Partija „Tvarka ir teisingumas“, apklausos duomenimis, gautų 8,6 proc. rinkėjų balsų. Šios partijos reitingas taip pat smuko - 2,4 proc.

Apklausa rodo, kad kitos partijos - Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Liberalų ir centro sąjunga, Lietuvos lenkų rinkimų akcija, sąjunga „Taip“, Tautininkų sąjunga ir Krikščionių partija - net neperžengtų 5 proc. rinkėjų paramos barjero.

Liberalų sąjūdis gautų 2,6 proc., Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga - 2,5 proc. rinkėjų balsų. Liberalų ir centro sąjunga bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija gautų po 1,6 proc. rinkėjų balsų.