„Davėme startą skyriuose kandidatų kėlimui visiems artėjantiems rinkimams – į prezidento, Europos Parlamento ir Seimo rinkimus. Iki spalio 1 d. skyriai turi pateikti savo kandidatus, ką jie mato, ką įsivaizduoja, kas geriausiai gali kandidatuoti vienuose ar kituose rinkimuose“, – Eltai teigė A. Mazuronis.

„Tada spalio viduryje, antroje pusėje planuojame partijos taryboje galutinai pasitvirtinti ir išeiti su kandidatu į prezidentus, kažkokiu abėcėliniu sąrašu į Europos Parlamentą ir Seimo rinkimų vienmandates susidėlioti, kurios daugiau mažiau aiškios ir kuriose bus kandidatai”, – pažymėjo jis.

Politikas tikino, kad esminė sąskrydžio žinia yra ta, jog yra duotas startas vidinei kampanijai partijos viduje ir kandidatų kėlimui rinkimams 2024 m.

„Skyriai gavo starto liniją, žemas startas, pistoletas iššautas ir dabar iki spalio mėnesio turi bėgti ir susiorganizuoti savo visuotinius susirinkimus skyriuose ir iškelti kandidatus, ką mato vienoje ar kitoje pozicijoje“, – sakė Darbo partijos pirmininkas.

EP, Seimo ir prezidento rinkimai Lietuvoje planuojami 2024 m. Apie dalyvavimą prezidento rinkimuose juose jau paskelbė S. Skvernelio Vyriausybėje sveikatos apsaugos ministru dirbęs „valstietis“ Aurelijus Veryga. Prezidentas Gitanas Nausėda apie savo planus ketina pranešti metų pabaigoje. Kiti galimi kandidatai apie savo planus kol kas oficialiai nėra pranešę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)