„Noriu informuoti, kad po šeštadienį vykusio Darbo partijos sąskrydžio priėmiau sprendimą pasitraukti iš Darbo partijos gretų, nes nebematau išlikusių vertybių ir tikslų, dėl kurių į ją įstojau prieš 14 metų.

Mes visą laiką buvome partija, kuri atstovavo ir gynė mažas ir vidutines pajamas gaunančius žmones bei senjorus, mes visą laiką dėjome galvą už tai, kad Lietuvoje gyvuotų smulkus ir vidutinis verslas, ir valstybė kurtų jam kuo įmanomai geresnes sąlygas tai daryti“, – redakcijoms išplatintame laiške trečiadienio vakarą rašė M. Velička.

„Deja, bet žiūrint mano akimis, mes kaip politinė partija šiuo metu esame praradę savo atstovavimo vertybes bei turėtą identitetą. Todėl priėmiau sprendimą pasitraukti.

Visai Darbo partijai linkiu tik sėkmės ir labai noriu tikėti, jog įvyks kažkas tokio, kas leis jai vėl pradėti gyvuoti ir sugrįžti prie pradinių vertybių“, – pridūrė jis.

A. Mazuronis tokius buvusio kolegos žodžius įvardijo kaip emocijų pliūpsnį.

Andrius Mazuronis

„Kad aš nelabai žinau ką čia reaguoti į žmogaus, kuris kandidatavo į partijos pirmininkus, bei rinkimus pralaimėjo emocijų pliūpsnį. Kaip mano pavaduotojas, nei kartą neteikė jokių idėjų, pasiūlymų ar iniciatyvų, kaip gerinti partijos veiklą, todėl niekaip kitaip kaip negebėjimo susitaikyti su pralaimėtais rinkimais to pavadinti negaliu.

Taip pat pasielgęs jau ir Aidas Gedvilas. Akivaizdu, kad rinkiminėje kovoje jų deklaruota meilė partijai tebuvo tik melas“, – komentavo Darbo partijos pirmininkas.

M. Velička pernai dalyvavo partijos lyderio rinkimuose, kuriuose sulaukė 93 balsų. Vadovauti partijai pretendavo ir parlamentaras Aidas Gedvilas, surinkęs 48 balsus. Pastarasis netrukus pasitraukė iš darbiečių dėl, kaip pats sakė, nesutarimų su A. Mazuroniu. Vėliau parlamentaras pasitraukė ir iš Darbo partijos frakcijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)