Nors sąskrydis Varnių regioniniame parke, prie Lūksto ežero oficialiai prasidėjo šeštadienį, partiečiai iš visos Lietuvos rinktis pradėjo dar penktadienį.

Svečiai iš kitų partijų atvyko šeštadienį. Pranešama, kad pasveikinti „darbiečių“ atvyko koalicijos partneriai - Ministras Pirmininkas, Socialdemokratų partijos lyderis Algirdas Butkevičius ir Tvarkos ir teisingumo“ partijos pirmininko pavaduotojas Juozas Imbrasas.

Buvo svečių ir iš opozicijos - Liberalų sąjūdis atsiuntė valdybos ir Seimo narį Eugenijų Gentvilą.

Buvo ir svečių iš neparlamentinių jėgų - Žemaičių partijos pirmininkas Egidijus Skarbalius, Lietuvos liaudies partijos valdybos narys Vincentas Vaitkus, Liberalų ir centro sąjungos pirmininko pavaduotojas Audrius Klišonis, Telšių meras Vytautas Kreiva. Taip pat buvo ir Lietuvos verslo konfederacijos vadovas Valdas Sutkus.

„Šio sąskrydžio šūkis — „Vienybė — mūsų jėga“ — puikiai atspindi sąskrydžio idėją. Mes puikiai pasirodėme Seimo rinkimuose, susijungėme su Leiboristų partija, o dabar — sustiprėję bei gerai pailsėję, pradedame naują etapą partijos gyvenime — pasiruošimą artėjantiems prezidento ir Europos Parlamento rinkimams“, — sveikindamas sąskrydžio dalyvius sakė Darbo partijos (leiboristų) pirmininkas Vytautas Gapšys.

Nuo penktadienio sąskrydyje vyko žvejybos varžybos bei diskoteka. Šeštadienį buvo organizuojamos įvairios sporto varžybos, estafetės, veiks atrakcionai vaikams bei aitvarų dirbtuvės, šokami linijiniai šokiai.

Taip pat sąskrydyje vykusiame partijos prezidiumo posėdyje buvo aptartas partijos pasiruošimas Europos Parlamento ir prezidento rinkimams bei pristatyta partijos atsakingojo sekretoriaus kandidatūra. Darbo partijos (leiboristų) tarybai partijos atsakingąja sekretore bus siūloma patvirtinti Kėdainių rajono vicemerę Nijolę Naujokienę.