„Gruodžio 10 dieną rinksimės į partijos tarybos posėdį ir tada priimsime galutinius sprendimus“, – Eltai teigė A. Mazuronis.

„Darbietis“ neslepia, kad partijos apsisprendimui dėl dalyvavimo šalies vadovo rinkimuose įtakos turės praėjusią savaitę teismo paskelbtas verdiktas vadinamojoje „MG Baltic“ byloje ir partijai skirta 300 tūkst. eurų bauda. Todėl, sako A. Mazuronis, partija turės tikslingai įsivertinti dalyvavimo prezidento rinkimuose galimybes ir poreikį.

„Ne paslaptis, kad pastarųjų dienų įvykiai šiek tiek sujaukė visas rinkimines ateities strategijas. Dabar dėliojamės, žiūrime, kaip čia bus, kaip tą baudą reikės padengti (...) Ne vienąkart sakiau ir sakysiu, kad mums svarbiausi kitais metais vis tiek yra Seimo rinkimai. Tai dabar turime visus resursus, energiją ir politines rizikas įsivertinę žiūrėti į Seimo rinkimus“, – teigė „darbietis“.

Todėl, pažymi jis, realiausia, kad partija dalyvautų prezidento rinkimuose tuo atveju, jei tai būtų traktuojama kaip „darbiečių“ Seimo rinkimų kampanijos pradžia. Visgi, asmeninių ambicijų artimiausiuose valstybės vadovo rinkimuose A. Mazuronis neturi.

„Mano asmeninė ambicija yra ta, kurią sakiau prieš kandidatuodamas į partijos pirmininkus – kad turėsiu daryti viską, kas reikalinga partijai, kad ji kaip galima sėkmingiau pasirodytų Seimo rinkimuose. Ir jei dalyvavimas prezidento rinkimuose galėtų būti traktuojamas kaip Seimo rinkimų kampanijos pradžia, o panašiai ir bus, tai jei to reikėtų partijai, žinoma, tai daryčiau. Bet tam turi būti daug aplinkybių, kurios šiai dienai yra miglotos“, – teigė A. Mazuronis.

Šiuo metu apie keliamas ar remiamas kandidatūras prezidento rinkimuose yra paskelbusios 5 politinės partijos. Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams rinkimuose atstovaus premjerė Ingrida Šimonytė, Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos kandidatas bus Seimo narys, buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, Lietuvos regionų partija rems Kazlų Rūdos merą Mantą Varašką, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ iškėlė buvusio NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojo Giedrimo Jeglinsko, o Laisvės partija – buvusio Konstitucinio Teismo (KT) pirmininko Dainiaus Žalimo kandidatūrą.

Taip pat žinomi 4 save išsikėlę kandidatai: advokatas Ignas Vėgėlė, gydytojas Eduardas Vaitkus, buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus ir teismo kaltu dėl sukčiavimo pripažintas aktyvistas Antanas Kandrotas.

Antradienį posėdžiavusi Liberalų sąjūdžio valdyba nutarė siūlyti partijai nedalyvauti kitų metų prezidento rinkimuose.

Lietuvos prezidento rinkimai vyks 2024 metų gegužės 12 dieną.