Komisaro kabinetą sudaro 6 nariai. Mažiausiai dvi turi būti moterys, negali būti daugiau nei 3 tokios pat tautybės, kaip ir komisaras, asmenys bei turi atspindėti ES regionų įvairovę.

Jau kelis mėnesius sklandžiusios kalbos, kad Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovo pavaduotojas Marius Vaščega taps V. Sinkevičiaus kabineto vadovu pasitvirtino. Mat M. Vaščega buvo vienas pagrindinių tuomet ekonomikos ir inovacijų ministro atramų rengiantis klausymams Europos Parlamente. Pastarąjį egzaminą jis išlaikė labai gerai ir buvo įvertintas, kaip vienas geriausiai pasirodžiusių kandidatų į naująją Komisiją.

Pasak oficialios biografijos, M. Vaščega turi daug darbo Europos Parlamente ir Europos Taryboje patirties. Europos Komisijoje jis darbuojasi nuo 2013 m. Prieš tai dirbo Europos Taryboje ir Europos Parlamente, dėstytojavo Vilniaus universitete ir kitur. M. Vaščega Vilniaus universitete įgijo teisės magistrą, mokėsi užsienio universitetuose ir yra įgijęs Politikos mokslų magistrą. Jis bus atsakingas už strategiją, valdymą ir kabineto veiksmų koordinavimą.

M. Vaščegos, kaip kabineto vadovo, pavaduotoja tapo vokiečių-rumunų kilmės Carmen Preising – Briuselio burbulo senbuvė. 1999-aisiais ji karjerą pradėjo kaip europarlamentaro iš Vokietijos asistentė, o nuo 2003 m. dirba Europos Komisijoje. Iki pereinant į V. Sinkevičiaus kabinetą buvo Jūrų reikalų ir žuvininkystės generalinio direktorato vieno iš skyrių vadovė. C. Preising koordinuos „Žaliąjį susitarimą“ ir bus atsakinga už bendrosios žuvininkystės politikos įgyvendinimą bei Europos jūrų ir žuvininkystės fondą.

Dar viena moteris V. Sinkevičiaus kabinete – italė Camilla Bursi, kuri Europos Parlamente pradirbo 14 metų. Pastaruosius metus C. Bursi buvo atsakinga už Europarlamento ekologinės transformacijos komandą. Dabar ji dirbs su ES bioįvairovės strategija, nulinės emisijos ambicija ir moterų vaidmens žuvininkystės sektoriuje didinimu.

Trečioji moteris, bet ne paskutinė – tarptautinės ir ES teisės mokslų daktarė iš Prancūzijos Eglantine Cujo, kuri į V. Sinkevičiaus kabinetą atėjo iš Komisijos teisinės tarnybos. Ji Komisijoje nuo 2003 m. ir dabar bus atsakinga už ES teisės įgyvendinimą, tarptautines iniciatyvas ir pan.

Agnė Razmislavičiūtė-Palionienė į V. Sinkevičiaus kabinetą atvyko iš Lietuvos žemės ūkio ministerijos, kur nuo 2018 m. buvo Žuvininkystės skyriaus vedėja. Ministerijoje karjerą pradėjo 2004 m. baigusi verslo administravimo ir vadybos bakalaurą Vilniaus Gedimino technikos universitete (vėliau ten pat magistrą), buvo atašė Briuselyje. Prieš šiek tiek daugiau nei metus žiniasklaidoje mestas šešėlis, esą A. Razmislavičiūtė-Palionienė galėjo įtakoti ES paramos skyrimą buvusiam kolegai. Žemės ūkio ministerija bet kokius tokius įtarimus atmetė. Dabar A. Razmislavičiūtė-Palionienė bus atsakinga už žuvininkystę.

Istoriko ir politologo išsilavinimą turintis vokietis Rubenas Schusteris iš Konrado Adenauerio fondo bus atsakingas už politiką Arkties atžvilgiu, artėjantį Bioįvairovės susitikimą Kinijoje ir kitus tarptautinius aplinkosauginius reikalus.

Šis šeštas sudarys V. Sinkevičiaus kabinetą. Kaip matyti, komisaras net tik kad įgyvendino minimalų lyčių balanso reikalavimą, bet ir jį gerokai viršijo, moterų naudai – 2 vyrai ir 4 moterys. Bet tai dar ne visa V. Sinkevičiaus komanda.

Komunikacijos klausimais komisarui patarinės ir bendraus su su žiniasklaidą Egidijus Jurgelionis, kuris pastaruosius dvejus tą patį darė Ekonomikos ir inovacijų ministerijoje. Žurnalistinį ir kultūros antropologijos išsilavinimus turintis E. Jurgelionis iki tol dirbo „Investuok Lietuvoje“, ryšių su visuomene agentūrose ir žurnalistu.

Komunikaciją per socialinius tinklus vykdys graikė asistentė Styliani Karavazaki. Atėnuose politikos mokslus studijavusi ir Švedijos Upsalos universitete darnaus vystymo magistrą įgijusi S. Karavazaki pastaruosius ketverius metus dirbo Aplinkos generalinio direktorato komunikacijoje.

Asistentė Monika Žebuolytė V. Sinkevičių atlydėjo iš Seimo. Kultūros bakalaurą Vilniaus universitete Kaune įgijusi vilnietė nuo 2016 m. buvo V. Sinkevičiaus padėjėja Seime.

Iš viso antradienį V. Sinkevičiaus paviešintoje komandos nuotraukoje matyti 16 veidų (įskaitant ir jį patį) iš jų 11 moterų. Tiesa, dar dviejų vairuotojų nuotraukoje nematyti.

„Susipažinkite, tai yra naujoji mano komanda, kurioje yra viskas: ambicija ir žinios, patirtis ir siekis augti, kūrybinis polėkis ir skrupulingumas. Komanda, kuri pasiruošusi tarnauti Europai, kuri pasiruošusi prisidėti prie pastangų išsaugoti žalią ir mėlyną planetą“, – po nuotrauka rašė V. Sinkevičius.

Buvusio Lietuvos eurokomisaro Vytenio Andriukaičio komandoje irgi buvo 17 žmonių.