Buvusi socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė dirba nepriklausoma eksperte ir konsultante Vilniuje pagal individualios veiklos pažymėjimą. Ji konsultuoja įmones darbuotojų įtraukimo, motyvavimo, jaunimo politikos ir įdarbinimo, užimtumo regioninėje dimensijoje klausimais.

„Stengiuosi tas kompetencijas, kurias pastiprinau, kurias atsinešiau į ministeriją pritaikyti prie rinkos sąlygų. Šiuo metu esu nepriklausoma ekspertė, parduodu savo idėjas privačiam sektoriui, su viešuoju sektoriumi nieko bendro kol kas neturiu. Rengiu tarptautinius projektus, siūlau savo idėjas, darau tai, ką išmanau, ir kur žinau, kad esu pakankamai stipri“, - sakė A. Pabedinskienė.

Politinė veikloje buvusi „darbietė“ nebedalyvauja. „Kai gruodžio 13 dieną esu pasakiusi, kad išstoju iš tos politinės jėgos, kuri mane delegavo, ir šiai dienai nematau, kad aš turėčiau noro ar potencialo dalyvauti politiniame gyvenime, nes pakeisti, kaip ir labai nieko ypatingai negali, nors turi labai daug idėjų. Manau, kad per visuomeninę, savanorystės veiklą, galima pasiekti kur kas daugiau“, - sakė A. Pabedinskienė.

Buvusi ministrė nusivylė politika

Buvusi žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė išstojo iš Darbo partijos ir politinėje veikloje nebedalyvauja.

„Žinoma, kaip žmogus, kaip pilietė, viskuo domiuosi, bet tiesioginėje politikoje visai nedalyvauju. Esu kažkada pasakiusi, kad jeigu iš partijos išeisiu, tai į kitą partiją tikrai neisiu. O šiaip, turbūt, paskutinė kadencija parodė, kad, mano akimis žiūrint, daug kas vyksta ne taip, kaip turėtų vykti, ir labai keistai atrodo, kai mūsų buvę partneriai ir tada koalicijoje prieštaravo tam, ką mes siūlėme, o dabar patys tą siūlo „valstiečiams“. Negaliu pasakyti, kad yra nusivylimas, bet toks – tam tikrais atvejais ir pasišlykštėjimas kai kuriais žmonėmis ir viskuo“, - kalbėjo V. Baltraitienė.

Virginija Baltraitienė

Buvusi ministrė dirba Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute Bendrųjų reikalų skyriaus vedėja.

„Dirbu pagal profesiją, esu baigusi ekonomiką, turiu administravimo patirties, aš esu darbu patenkinta, o kaip man sekasi, įvertinti galėtų vadovas“, - sakė V. Baltraitienė.

Pasak buvusios ministrės, skyrius, kuriame ji dabar dirba, yra atsakingas tiek už ūkio, tiek už dokumentų tvarkymą.

„Institutas turi penkis filialus Lietuvoje, kurie turi savo ūkį, pastatus, kai esi Bendrųjų reikalų skyriuje, tai esi atsakingas už visą ūkį, dokumentacijos, archyvo tvarkymą. Tuos kasdienius darbus ir darome. Dabar dar nusimato ir visokios pertvarkos, reformos – skaičiuojamės, dėliojamės, žiūrime, nes kaip ir visose valstybės institucijose čia vyksta pertvarkos, taip ir čia yra planuojama“, - kalbėjo V. Baltraitienė.

Grįžo į Telšius

Buvęs aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas iš politikos nepasitraukė ir šiuo metu vadovauja partijos Tvarka ir teisingumas Telšių skyriui. Jis save vadino realistu politikoje.

Kęstutis Trečiokas

„Nusivili žmonėmis ir jų darbais, kartais sulauki netikėtų ir iš žiniasklaidos dūrių, kurie yra visiškai nepelnyti, o šiaip esu realistas. Žinau, kur esame, ir su tuo susitaikęs“, - kalbėjo K. Trečiokas.

Buvęs ministras nenorėjo įvardinti, kuo dirba, tik patvirtino dirbąs privačiame sektoriuje pagal specialybę. Jis teigė turįs inžinieriaus elektriko ir ekonomikos aukštojo mokslo diplomus, tad jam su darbu nekilo ypatingai didelių problemų.

„Esu tarybos narys, o informacijos neprivalau teikti, nes man trukdo. Vienoje vietoje pradėjau dirbti, Andrius Tapinas užsipuolė, kad įsidarbinau. Pas mus vyksta terorizmas su buvusiais (politikais – DELFI), tad nemanau, kad turėčiau skelbti. (…) Nenoriu nei, kad mano darboviečių vadovai, nei aš būčiau persekiojamas. Žinote, kur gyvename, Lietuvoje gyvename, esame kalti, kad kažkuo kažkada buvome, ir mūsų kompetencijos niekam nebereikia, dešimtmečiais valstybės tarnyboje kaupta patirtis yra nereikalinga“, - nusivylimo neslėpė K. Trečiokas.

Džiaugiasi privataus asmens statusu

Buvusi Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė išstojo iš Darbo partijos, ir šiuo metu džiaugiasi savo privataus asmens statusu.
Loreta Graužinienė

„Mane labai tenkina privataus asmens statusas, ir noriu jame dar pabūti“, - sakė L. Graužinienė.

Buvusi politikė nenorėjo kalbėti apie savo dabartinį darbą, kadangi, pasak jos, pati jo specifika reikalauja laikytis tam tikrų etikos normų.

„Aš tikrai nenorėčiau nieko komentuoti, kadangi nesu viešas asmuo. Dirbu savo profesinėje veikloje – audito srityje“, - sakė L. Graužinienė.

Naujienų agentūra BNS birželio gale yra parašiusi, kad L. Graužinienė įsidarbino valstybinėje Audito, apskaitos, turto vertinimo ir nemokumo valdymo tarnyboje.