Kaip nurodoma Seimo nariams Seimo kanceliarijos išplatintame elektroniniame laiške, viena darbuotoja paskutinį kartą Seime lankėsi spalio 21 dieną.

Kita darbuotoja Seime pastovios savo darbo vietos neturi, ji dirba iš namų. Paskutinį kartą ji Seimo rūmuose lankėsi spalio 13 dieną.

Kontaktiniai asmenys informuoti. Patalpų dezinfekcija atlikta, informuoja Seimo kanceliarija.

Koronavirusu susirgo ir Seimo narys

Kaip jau skelbta, koronavirusu susirgo ir Seimo narys iš valstiečių žaliųjų frakcijos Valerijus Simulikas. Dėl kontaktų su koronavirusu susirgusiu parlamentaru Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) izoliuotis jau nurodė 10-čiai asmenų, skelbė BNS.

„Posėdyje neišvengiamai tenka bendrauti, sėdime per pusmetrį vienas nuo kito (...). Vakar naktį sužinojau, kad jo testas teigiamas, tai jau niekur nebeišeinu“, – sakė R. Šarknickas.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras atlieka tyrimą dėl V. Simuliko kontaktų ir ragina visus su juo artimai bendravusius žmones izoliuotis savarankiškai.

„Visiems, kurie turėjo artimą kontaktą, rekomenduojame šiandien neiti į jokius pasibuvimus. Daugiau detalių žinosime šiandien vakare arba rytoj. Bet kadangi yra politinio sezono karščiausias taškas, visi žmonės turėtų suvokti – jei jie žino, kad tikrai kontaktavo, jie turėtų nesirodyti ir neiti į viešumą“, – anksčiau BNS steigė A. Vžesniauskaitė.