Prasidės naujas iššūkis

Aurimas Mockus – tai aktyvus keliautojas, įveikęs tūkstančius kilometrus pėsčiomis įvairiose pasaulio šalyse, o kai kur eidavęs net ir su savo augintiniais. Dabar keliautojas turi naują tikslą.

„Atlanto antrą kartą įveikinėti tikrai nėra prasmės. Ramusis vandenynas yra šiek tiek didesnis iššūkis, bet reikia kažkam iš lietuvių tai padaryti“,– teigė keliautojas A. Mockus.

Delfi.ru: Aurimas Mockus

Nors Aurimui yra tekę išbandyti įvairius keliavimo būdus, vyras dar niekada nėra pats keliavęs vandeniu.

„Keliavau tiek pėsčiomis, tiek motociklu, tiek transporto ir visais kitais būdais, bet niekada neteko vandeniu. Manau, kad eigoje, jeigu išbandysime vandeniu, toliau beliks tik oru“, – juokėsi jis.

Pagarba karo aukoms

Nuo agresoriaus pradėjo karo Ukrainoje Aurimas aktyviai įsitraukė į paramos ir pagalbos tiekimą šios šalies žmonėms. Pasak keliautojo, Ramųjį vandenyną jis ketina įveikti norėdamas pagerbti visas karo Ukrainoje aukas.

„Noriu parodyti šiai šaliai, kad jie nėra vieni, kad yra kažkoks išprotėjęs lietuvis, kuris nori kažką tokio padaryti dėl jų“, – teigė A. Mockus.

Keliautojas Aurimas Mockus Ukrainoje

Maža to, valtis, su kuria jis planuoja įveikti Ramųjį vandenyną, per kelias savaites bus atgabenta būtent iš Ukrainos.

„Ji pagaminta Ukrainoje, vieno iš šeimos narių, kurio tėvas yra du kartus tapęs Gineso rekordininku, kaip vyriausias žmogus, įveikęs Atlantą ir Indijos vandenyną. Tai tikrai žmonės su patirtimi“, – dalijosi jis.

Aurimo Mockaus irklinė valtis

Laukia nelengva kelionė

Pasak A. Mockaus, kelionė per ramųjį vandenyną sudarytų apie 12 tūkstančių kilometrų. Jos metu būtų keliaujama iš Jungtinių Amerikos Valstijų į Australiją. Tai – gerokai ilgesnis atstumas nei įveikė A. Valujavičius, kuris nuplaukė apie 8000 kilometrų.

„Turbūt apie 8 mėnesius tai gali užtrukti, nes labai daug kas priklausys nuo to, kaip pasiseks su orais. Ramusis vandenynas – jis nėra toks ramus, yra tokių nenuspėjamų vietų“, – teigė A. Mockus.

Nors planuojama, kad valtis į Lietuvą bus atgabenta jau artimiausiomis savaitėmis, startuoti Aurimas tikisi kitų metų rugsėjį.

Visą reportažą galite rasti LNK portale: