„2020-03-27 dienos rytas atnešė labai nerimastingų žinių. Šiuo metu KUL gydomi 37 pacientai. Kalbant apie šį skaičių, šiąnakt atlikti tyrimai, jais nustatyta dar 13 naujų atvejų. Dramatiškiausia žinia ta, kad šią naktį ligoninėje mirė 94 metų pacientas, sirgęs ne viena lėtine liga, jam taip pat buvo nustatytas ir COVID-19 virusas.

Jis gydėsi Akių ligų skyriuje, nesiimu vertinti kaip medikas, bet medikų patikintas esu, kad mirties priežastis – ne dėl šio viruso“, – rašė jis.

„Nuoširdi užuojauta mirusiojo giminėms ir artimiesiems... Daugiau komentarų – po netrukus prasidėsiančio darbinio pasitarimo nuotoliniu būdu su visų Klaipėdos ligoninių ir GMP vadovais, tikėtina, apie 13.00 val.

Prašau supratimo, nes situacija kaista kas valandą, sprendimai turi būti itin tikslūs ir operatyvūs, todėl dirbame didžiulėmis apsukomis ir krūviais“, – rašė V. Grubliauskas.

Tai patvirtino ir Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Ji praneša, kad Lietuvoje patvirtintas penktasis mirties nuo koronaviruso (COVID-19) atvejis. Asmuo mirė Klaipėdos universitetinėje ligoninėje. Mirusysis priklausė rizikos grupei.

Delfi primena, kad Lietuvoje, paskutiniais duomenimis, yra užfiksuoti 345 koronaviruso atvejai.