Kaip teigiama oficialioje savivaldybės feisbuko paskyroje, nuo lapkričio 19 dienos (ketvirtadienio) čia atidaromas antras COVID skyrius su 28 lovomis (pirmasis toks skyrius su 28 lovomis buvo atidarytas lapkričio 4 d.. Dėl to buvo sustabdytas Vidaus ligų profilio paslaugų teikimas nesergantiems COVID-19 liga pacientams).

Nuo lapkričio 17 dienos Ukmergės ligoninė sustabdė planines operacijas, pacientų stacionarizavimą Neurologijos ir Kardiologijos skyriuose.

Kaip teigiama savivaldybės pranešime, neurologijos ir Kardiologijos profilio pacientus sutiko priimti Anykščių ir Elektrėnų ligoninės. Vidaus ligų profilio pacientus toliau priima Širvintų ligoninė, tačiau stabdomas šių pacientų nukreipimas į Molėtų ligoninę.

Ukmergės ligoninėje išlieka skubios pagalbos teikimas: priėmimo – skubiosios pagalbos, chirurgijos, ortopedijos traumatologijos, vaikų ligų, akušerijos skyriuose.

„Ambulatorinė pagalba Konsultacijų poliklinikoje ir Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyriuje kol kas išlieka, tačiau gali nedirbti kai kurie specialistai. Esant poreikiui, gali būti stabdomas ir kitų paslaugų teikimas“, – teigiama savivaldybės pranešime.

Savivaldybė taip pat informavo, kad COVID-19 liga sergančių pacientų tiesiogiai ligoninė nepriima, nes tai yra atraminė COVID ligoninė.

„Pacientai į mūsų ligoninę priimami tik pagrindinės Asmens sveikatos priežiūros įstaigos (ASPĮ) – Vilniaus universiteto ligoninė (VUL) Santaros klinikų nukreipimu. Pacientai, kuriems nustačius COVID-19 ligą, atsiranda stacionarinių paslaugų poreikis, pirmiausia turi vykti (ar yra vežami) į pagrindinę ASPĮ – VUL Santaros klinikų Infekcinių ligų centrą“, – aiškinama pranešime.