Kaip skelbiama, Širvintų pradinėje mokykloje vaikai, įėję į mokyklą, telefonus saugiai padeda, o pasiima tik išeidami. Anot merės, toks sprendimas priimtas dėl to, kad mokyklose trūksta gyvo bendravimo, kenčia akys, laikysena, gebėjimas susikaupti, kyla žalingų įpročių grėsmės.

Apie tokius pokyčius prieš kurį laiką buvo paskelbusi ir Akmenės savivaldybė. Skelbta, kad Ventos gimnazijoje nuspręsta, kad šią problemą reikia spręsti – ateidami į pamokas moksleiviai turi palikti telefonus tam skirtoje vietoje, o po pamokų vėl gali juos pasiimti.

„Bene labiausiai pasidžiaugta Ventos gimnazijoje sustatytomis naujomis spalvingomis spintelėmis vaikų daiktams. Jų dėka gimnazija nuo pat pirmosios mokslo metų dienos atsisako naudojimosi mobiliaisiais telefonais vos tik gimnazistai peržengia mokyklos slenkstį – jie telefonus paliks spintelėse. Išeidami namo telefonus pasiims.

Savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas tokį draudimą naudotis mobiliaisiais telefonais ir turėti uniformas kaip siekiamybę iškėlė visoms rajono mokykloms. Kai kurios mokyklos kol kas prašo moksleivių nesinaudoti telefonais tik pamokų metu“, – informavo savivaldybė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)