Per ateinančias penkias savaites rezervo kariai kartotiniuose mokymuose atnaujins anksčiau tarnybos metu įgytus karybos įgūdžius. Rezervistai taip pat susipažins su naujausia ginkluote, karine technika, ryšio įranga, atnaujins topografijos, pirmosios pagalbos, taktikos žinias ir įgūdžius, treniruodamiesi veikti individualiai ir padalinio sudėtyje, atliks kovinius šaudymus iš jiems priskirtų ginklų. Kariai mokymus užbaigs keturias paras truksiančiose pratybose, kurių metu bus vertinami tarnybos rezultatai.

Žilvinas Bružas į pakartotinius rezervo karių mokymus Didžiosios kunigaikštienės Birutės Ulonų batalione buvo pakviestas po 7 metų pertraukos. Paklaustas, ką mano apie šaukimą į pakartotinius rezervo karių mokymus, kalbėjo: „Yra poreikis, vadinasi, reikia atlikti savo tarnybą ir pareigą tėvynei”. Žilvinas juokavo, jog labiausiai per šį laikotarpį pasiilgo šaudymo ir veiksmo, taip pat nekantrauja prisiminti dalykus, kurie, jo teigimu, buvo įdomūs ir tikslingi tarnybos laikotarpiu, tokie kaip kovinis šaudymas, taktika ir topografija.

Aktyvusis kariuomenės personalo rezervas – tai karo prievolininkai, įgiję pagrindinį karinį parengtumą, kurių turimi kariniai įgūdžiai periodiškai atnaujinami mokymuose ir pratybose. Į kartotinius rezervo karių mokymus privaloma tvarka arba pareiškus norą kviečiami nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą atlikę asmenys, tarnybos aktyviajame rezerve trukmė – 10 metų nuo skyrimo į aktyvųjį rezervą (išleidimo į atsargą).

Iki metų pabaigos į kartotinius mokymus planuojama pakviesti per 1,5 tūkst. atsargos karių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)