Apie tokią iniciatyvą pareiškė keli šimtai Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato patrulių rinktinės pareigūnų, BNS šeštadienį patvirtino Policijos departamento Komunikacijos skyriaus viršininkas Ramūnas Matonis.

„Vieniems tuo metu baigėsi pamaina, kiti buvo iškviesti iš namų, tad situacijos skirtingos. O mintis kilo iš jų pačių - dar po tos nakties pareigūnai kėlė tokią iniciatyvą. Generalinis komisaras sakė, kad visiems, kurie dirbo ir kurie pageidauja, atlyginimas privalo būti sumokėtas, bet jis palaiko šią iniciatyvą“, – BNS sakė R. Matonis.

Lapkričio 19-osios vakarą I. Molotkovas, įtariama, pagrobė iš policininkų „Kalašnikov“ automatą ir, surakintas antrankiais, peršokęs žmogaus ūgio tvorą paspruko iš vieno Vilniaus policijos komisariato teritorijos. Jis rastas po penkių valandų, bėglio paieškoms buvo pasitelkta apie 3 tūkst. policijos pareigūnų.

Policija atlieka tarnybinį patikrinimą dėl dviejų pareigūnų, iš kurių vienam pagrobtas „Kalašnikov“ automatas. Vilniaus apygardos prokuratūra atlieka ikiteisminį tyrimą dėl I. Molotkovo veiksmų - daugybę kartų teistas vyras po incidento suimtas trims mėnesiams.