Jo kandidatūrai pritarta šeštadienį vykusiame šios partijos suvažiavime.

Krikščionių sąjungos pirmininkas turės šešis pavaduotojus. Pirmuoju pavaduotoju tapo buvęs parlamentaras Egidijus Vareikis, pavaduotojais – Gintautas Vaitoška, Remigijus Jucevičius, Julius Panka, Petras Luomanas, Romualdas Liutkus.

Krikščionių sąjunga pareiškė tvirtą pritarimą Lietuvos vyskupų paskelbtai Šiluvos deklaracijai, kurioje išdėstyti dabarčiai svarbūs politiniai ir socialiniai visuomenės siekiai.

Ši partija apgailestauja, kad šiandien nestinga tendencijų ardyti šeimos pagrindus. Todėl Krikščionių sąjunga siūlo visą žmonių tarpusavio santykius reglamentuojančios teisės kompleksą kurti Šeimos stiprinimo ir Konstitucijoje įtvirtintų nuostatų pagrindu, „neišradinėjant pakaitinių jos formų ir kitokių šeimą silpninančių socialinių konstruktų.“

„Pastaraisiais metais, pajutę klimato kaitos grėsmes, supratome, kaip svarbu gyventi pasaulyje, kuriame vyrauja gamtos ir mūsų žmogiškų poreikių harmonija. Mūsų šeima taip pat turi būti natūrali, t. y. ekologiška. Mūsų tarpusavio santykiai taip pat privalo būti ekologiški – kuo labiau natūralūs ir padedantys komfortabiliai jaustis žmonių bendruomenėje“, – savo priimtoje rezoliucijoje „Dėl politinės padėties ir partijos misijos“ pareiškė Krikščionių sąjunga.

Šiame dokumente kalbama apie šių dienų aktualijas – COVID pandemiją ir migrantų problemą.
Hibridinio karo prieš Lietuvą akivaizdoje Krikščionių sąjunga laikosi principo, kad „reikia suteikti humanitarinę pagalbą visiems stokojantiems, tačiau yra pasiryžusi be jokių išlygų ginti valstybės suverenitetą, ginti visuomenę nuo neteisėtos migracijos ir migrantų, kuriems humanitarinės pagalbos nereikia, taip pat jokiais pretekstais nesilpninti valstybės sienos apsaugos“.

Neparlamentinė politinė partija – Krikščionių sąjunga siūlo valdantiesiems keisti savo darbo stilių ir kai kuriuos ministrus.

„Dabartinė valdanti koalicija dirba dar nepilnus metus, tačiau jau žymiai praranda žmonių pasitikėjimą. Žmonės pagrįstai mano, kad ji prastai tvarkosi su problemomis. Jeigu ji nori dirbti iki kadencijos pabaigos, ji turėtų iš esmės keisti savo darbo stilių, pakeisti ministrus, kurie akivaizdžiai nesugeba efektyviai dirbti“, – sakoma partijos priimtame dokumente.

Krikščionių sąjunga pareiškė, kad renkasi aktyvaus, nuoseklaus, bet „korektiško oponavimo kelią, kai išsakomi argumentai, bet ne niekinamas oponentas“.

Prieš pusantrų metų įkurta politinė partija Krikščionių sąjunga (KS) sako, kad savo programą grindžia „krikščioniškosios demokratijos principais, pasisako už šeimos, bendruomenės, tautinio istorinio paveldo puoselėjimą, mato Lietuvą kaip aktyvią euroatlantinės bendrijos narę“.

Krikščionių sąjunga deklaruoja, kad šiuo metu jos gretose yra daugiau kaip 2500 narių, tačiau tikisi, kad partijos įtaka augs.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)