Prieš trejus metus jo sukeltos avarijos aplinkybes iš naujo vertinantys Panevėžio prokurorai gavo ekspertų išvadą, kad D. Valio partrenktai vilnietei sveikata buvo sutrikdyta sunkiau, nei manyta, ji gydėsi ilgiau kaip 10 dienų, o tai užtraukia baudžiamąją atsakomybę.

„Tos išvados pateikimas, konstatavimas, kad sveikata buvo sutrikdyta nesunkiai, duoda pagrindą pranešti apie įtarimą ponui D. Valiui dėl nusikalstamos veikos padarymo pagal BK 281 str. 1 dalį. Tai yra neatsargus nusikaltimas“, – „Lietuvos ryto“ televizijai sakė Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroras Robertas Diksa.

D. Valiui gresia iki dvejų metų nelaisvės. Prieš trejus metus, kai manyta, kad prokuroro partrenktos moters sužalojimai ne tokie rimti, jis atsipirko minimalia 500 litų bauda. Tiesa, baudžiamosios atsakomybės prokuroras gali išvengti, jeigu su nukentėjusiąja susitaikys.

Susitaikymas reikštų ne tik bylos nutraukimą, bet ir galimybę grįžti į postą. Tačiau kai kurie parlamentarai įsitikinę, kad po tokių įvykių D. Valio karjera prokuratūroje neįsivaizduojama.

„Na, šiuo atveju klausimas, ar išlieka nepriekaištinga reputacija. Ir visada virš jo kaba Damoklo kardas. Per vienerius metus jeigu atsitiktų kažkas panašaus, vadinasi, viskas grįžta atgal, į ikiteisminio tyrimo stadiją“, – svarsto Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto vadovas Julius Sabatauskas.

D. Valys nuo prokuratūros vadovo pareigų nušalintas gegužę.

Šaltinis
„Lietuvos ryto“ televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)