Už Seimo rezoliuciją balsavo 71 Seimo narys, prieš – 1, susilaikė 17 parlamentarų.

Rugsėjo 18 d. generalinis prokuroras D. Valys kreipėsi į Seimą dėl sutikimo leisti suvaržyti Seimo nario D. Ulicko laisvę. Kaip tvirtino generalinis prokuroras, administracinio teisės pažeidimo byloje nustatyta, kad š. m. vasario 20 d. Seimo narys D. Ulickas vairuodamas lengvąjį automobilį ir važiuodamas atbuline eiga kliudė šalia stovėjusią kitą transporto priemonę ir abi jas apgadinęs pasišalino iš įvykio vietos. 

„Už pasišalinimą iš eismo įvykio vietos teismas gali skirti administracinį areštą. Nagrinėjant administracinio pažeidimo bylą Vilniaus apylinkės teisme paaiškėjo, kad D. Ulickas yra Seimo narys, todėl teismas priėmė nutartį kreiptis dėl išankstinio Seimo sutikimo suvaržyti D. Ulicko laisvę“, – sakė Seimo posėdyje D. Valys.

Kaip pažymima Seimo laikinosios tyrimo komisijos pažymoje, D. Ulickas teigė, kad vairuodamas nepajuto apgadinęs kitą automobilį, tačiau apžiūrėjęs savąjį pamatė sugadinimus. 

„Jis tą pačią dieną nuvyko į Kelių eismo tarnybą, savo kaltės neneigė. Jis taip pat mano, kad Generalinės prokuratūros prašymas Seimui duoti sutikimą suvaržyti jo laisvę yra pagrįstas ir turėtų būti tenkintinas“, – teigiama dokumente.

Seimo statutas numato, kad Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip suvaržoma jo laisvė, išskyrus atvejus, kai jis užtinkamas bedarantis nusikaltimą. Šiais atvejais generalinis prokuroras apie tai nedelsdamas praneša Seimui.