Prezidentė taip pat pabrėžė, kad šios kadencijos Seime tai jau ne pirmas bandymas reguliuoti žiniasklaidos veikimą būdais, kurie turi „antikonstitucinį atspalvį“.

„Paskutinis pasiūlymas prieštarauja daugeliui ES direktyvų, todėl manau, kad tokių įstatymų negali būti Lietuvoje, ES šalyje“, - antradienį žurnalistams sakė D. Grybauskaitė.

Parlamentaro Petro Gražulio pasiūlytomis pataisomis LRT generalinis direktorius būtų skiriamas ne LRT tarybos, o Seimo, prerogatyvą teikti kandidatūrą turėtų Seimo Kultūros komitetas. Pačią tarybą parlamentaras taip pat siūlo sudaryti iš parlamentinių partijų pasiūlytų kandidatų, o transliuotojas neturėtų teisės pirkti nepriklausomų prodiuserių pagamintos medžiagos.

Prezidentės vyriausiasis patarėjas vidaus politikos klausimais Mindaugas Lingė antradienį taip pat teigė, kad tokiomis pataisomis LRT iš nacionalinio transliuotojo vis labiau taptų valstybiniu, be to, pakeitimai kirstųsi su ES teise, nes Bendrijos audiovizualinių paslaugų direktyva skatina ir rekomenduoja nepriklausomų kūrėjų pagamintos medžiagos transliacijas.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)