Prezidentės iniciatyva parengtos pataisos leis imtis efektyvių priemonių informaciniame kare užtikrinant šalies nacionalinį saugumą ir įtvirtins didesnę Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) atsakomybę kovojant su draudžiamos informacijos skleidėjais.

Šalies vadovės pateiktomis ir Seimo priimtomis pataisomis numatomos ES teisę atitinkančios baudos iki 3 proc. metinių pajamų transliuotojams už Lietuvą menkinančios dezinformacijos skleidimą. Baudos gali būti skiriamos už karo propagandą, raginimus keisti konstitucinę santvarką ar kėsinimąsi į šalies suverenitetą. Tokio pat dydžio baudos gali būti skiriamos ir retransliuotojams, nevykdantiems LRTK sprendimų dėl draudžiamą informaciją paskelbusių televizijos programų ribojimo.

Pataisomis taip pat numatoma, kad nuo šiol LRTK privalės ne tik reaguoti į propagandos skleidimą, bet ir užkirsti tam kelią. Gavusi informaciją, kad transliuotojo ar retransliuotojo akcininkas buvo teistas už nusikaltimą Lietuvos valstybingumui arba palaiko ryšius su užsienio valstybių specialiosiomis tarnybomis, nusikalstamomis ar teroristinėmis organizacijomis, LRTK privalės kreiptis į teismą, kad būtų nutraukta tokio subjekto veikla mūsų šalyje.

Įstatymo pataisos taip pat leidžia kiekvienam Lietuvos gyventojui, pastebėjusiam draudžiamos informacijos skleidimą žiniasklaidos kanalais, kreiptis į atitinkamas institucijas, kad šios tinkamai įgyvendintų joms įstatymų nustatytas draudžiamos informacijos kontrolės funkcijas.