L. Linkevičius, duodamas interviu dienraščiui „Rzeczpospolita“, viešai atsiprašė už akibrokštą, kai 2010 m. balandį, kai Lietuvoje viešėjo vėliau tragiškai žuvęs Lenkijos prezidentas Lechas Kaczynskis, Seimas atmetė siūlymą iš dalies įteisinti lenkiškų pavardžių rašybą. Č. Okičico nuomone, Lietuvos užsienio reikalų ministras taip parodė esąs aukščiausios klasės diplomatas.

„Manau, kad ministras pasielgė labai kilniai. Ir pasielgė kaip tikras valstybės vyras“, - DELFI teigė signataras.

Pasak jo, Seimo sprendimai L. Kaczynskio viešnagės metu buvo „visiškai neadekvatūs“, o L. Linkevičiaus žengtą žingsnį Lietuvos politikai galėjo žengti kur kas anksčiau.

„Toks gestas, manau, yra didelė iškalba. Kad Lietuva ir toliau laiko Lenkiją strategine partnere ir ruošiasi aktyviam bendradarbiavimui. Ir regione, ir Rytų kaimynystėje, ir Europoje. Manau, kad tą žingsnį galėjo žengti kiekvienas, laikantis save dideliu Lietuvos politiku ir Lietuvos patriotu. Nes geri santykiai su kaimynais – mūsų užsienio politikos išdava. Mano manymu, tai buvo gražus gestas, kuris buvo labai teigiamai priimtas Lenkijoje. Ir ne tik Lenkijoje, bet ir kitose Europos Sąjungos valstybėse. Teko kalbėtis su Lietuvoje reziduojančiais ambasadoriais, ir visi jie tą priėmė teigiamai“, - sakė Č. Okinčicas.

Pašnekovo nuomone, L. Linkevičiaus atsiprašymas savaime nesukurs lūžio Lietuvos-Lenkijos santykiuose, tačiau tai gali būti geras startas kaimynių santykių atšilimui.

DELFI primena, jog L. Linkevičiaus pozicija patenkintas liko ir Lenkijos diplomatijos šefas Radoslawas Sikorskis.