„Mano manymu, kalbu ne vien kaip Seimo pirmininkė, bet kaip Liberalų sąjūdžio pirmininkė, mes turėtume tęsti konstruktyvų bendradarbiavimą šioje koalicijoje ir tą siūlysiu kolegoms tiek savo partijoje, tiek ir koalicijoje daryti“, – žurnalistams Seime sakė parlamento vadovė.

Be to, pasak jos, šiuo metu itin svarbu išlaikyti rimtį politinės krizės krečiamoje valstybėje.

„Dabar tikrai ne laikas ir ne vieta daryti pareikšimus, kurie gali diskredituoti kurią nors iš institucijų: ar Vyriausybę, ar Seimą. Dėl to rankomis trina mūsų nedraugai. Nesuteikime jiems tokio pagrindo džiaugtis mūsų nesėkmėmis ar emocijų pabangavimais. Aš manau, kad Seimas dirba, dirba pakankinamai gerai, turi dar daug darbų susiplanavęs iki pavasario sesijos pabaigos“, – sakė V. Čmilytė–Nielsen.

Premjerė I. Šimonytė yra pareiškusi, kad jei Seimas nepritars pirmalaikiams rinkimams, ji po NATO viršūnių susitikimo atsistatydins iš užimamų pareigų. Ekonomikos ir inovacijų ministrė, Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė pabrėžia, kad atsistatydinus premjerei Ingridai Šimonytei, pasak jos, griūtų ne tik Vyriausybė, bet neliktų ir dabartinės valdančiosios daugumos.

Kilus skandalui dėl galimo savivaldos politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, konservatorių pirmininkas Gabrielius Landsbergis prakalbo apie visos politinės sistemos perkrovą. Pasak jo, pastaroji problema liečia ne tik savo išlaidų negalinčius pagrįsti ministrus, bet visas politines partijas. Todėl TS–LKD prezidiumas pasiūlė Seimui surengti naujus rinkimus – priešingu atveju, Vyriausybė atsistatydintų.

Ketvirtadienį Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė–Nielsen kartu su parlamentinių frakcijų seniūnais aptars savivaldybių tarybų narių išmokų skaidrinimo klausimą bei Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto diskusijų dėl kompensacinių lėšų rezultatus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją