„Esu kalbėjusi (su ministru – ELTA), neturiu jokio pagrindo manyti, kad Simonas Kairys, būdamas tarybos nariu, vicemeru, būtų elgęsis nesąžiningai“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime teigė V. Čmilytė–Nielsen.

„Nematau pagrindo svarstyti ministro Simono Kairio narystės partijoje sustabdymą“, – pridūrė parlamento vadovė.

V. Čmilytė–Nielsen pažymėjo, kad detalesnius įrodymus apie išlaidas dirbant Kauno miesto savivaldybės taryboje pateiks tiek kultūros ministras, tiek finansų ministrė Gintarė Skaistė.

„Aš manau, kad detalesnius įrodymus pateiks, kiek tai yra įmanoma. Klausimas, aišku, kiek metų atgal jie turėtų būti pateikiami. Ministrai darys viską, ką gali, kad išsklaidytų abejones“, – sakė Seimo pirmininkė.

ELTA primena, kad klausimai dėl savivaldybių tarybų narių išlaidų skaidrumo kilo po to, kai visuomenininkas Andrius Tapinas ėmėsi tyrimo dėl galimo savivaldos biudžeto pinigų švaistymo.

Praėjusios savaitės ketvirtadienį visuomenininkas paskelbė, kad švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė, dirbdama Kauno miesto savivaldybės taryboje, galimai neskaidriai įsisavino beveik 14 tūkst. eurų.

Ministrė savo išlaidų pagrįsti čekiais negalėjo, tačiau paviešino Kauno savivaldybei pateiktas ataskaitas.

Kaip trečiadienį pranešė portalas lrt.lt, Kauno miesto savivaldybės taryboje dirbę ministrai Gintarė Skaistė ir Simonas Kairys taip pat negali pagrįsti visų deklaruotų išlaidų čekiais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)