„Man atrodo, kad mes Lietuvoje turime šiek tiek idealizuotą požiūrį į politikus. Manome, kad idealus politikas turėtų būti toks, kuriam žmogiški dalykai nerūpi: nei šeima, nei poilsio nereikia, kad keturis metus jis turi būti 24 valandas ir 7 dienas per savaitę dirbantis. Taip iš dalies ir yra“, – „Žinių radijui“ teigė V. Čmilytė–Nielsen.

„Manau, kad normalu, jog ministrai pasiima atostogas – tokios yra numatytos ir pagal įstatymą. Jei jie teigia, kad gali per kelias valandas grįžti į darbo vietą ar bet kuriuo momentu pasijungti į svarbų susitikimą, (...) tai čia jokios bėdos nematau. Manau, kad politikai taip pat turi pasirūpinti tuo, kad tada, kai kyla didžiausi iššūkiai, jie būtų maksimaliai darbingi ir galėtų sėkmingai susidoroti su savo darbu“, – akcentavo Seimo pirmininkė.

Daliai ministrų atostogaujant, praėjusį trečiadienį nevyko Vyriausybės posėdis. Posėdis negali įvykti, jeigu nėra kvorumo – nedalyvauja bent pusė Ministrų kabineto narių. Tuo metu atostogavo 9 iš 14 Ingridos Šimonytės vadovaujamos Vyriausybės ministrų.

Ekspremjeras ir Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis praėjusią savaitę teigė, kad tai, jog atostogauja daugiau nei pusė ministrų, nėra normalu. Jo įsitikinimu, visada turi dirbti bent pusė Ministrų kabineto narių, jog, esant poreikiui, būtų galimybė sušaukti Vyriausybės posėdį.

„Tai nėra normali praktika. Nėra nieko baisaus, kad posėdis neįvyksta, tai įvairios priežastys gali būti, bet visuomet bent pusė ministrų turi būti darbe, nes esant neaišku kokiai aplinkybei Vyriausybė turi turėti galimybę susirinkti į posėdį ir priiminėti sprendimus“, – „Žinių radijui“ sakė S. Skvernelis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)