„Ar tai, kas vyksta šiuo metu metu dėl Seimo narių izoliacijos, neprieštarauja Lietuvos Konstitucijai? Joje aiškiai reglamentuota, kaip gali būti apribojami Seimo nario įgaliojimai. Jokių ministrų įsakymai to negali padaryti, juolab – valstybės institucija. Seimo narys privalo atlikti savo pareigas, nepriklausomai nuo to, kokios negandos purto šalį. Jo tarnystės Lietuvai negali riboti žemesnių instancijų sprendimai.

Juolab, kad, pavyzdžiui, liberalų politikai izoliacijoje būna net turėdami neigiamus testus. Ir jiems sąlygas, kada palikti izoliaciją, diktuoja NVSC (Nacionalinis visuomenės sveikatos centras. Dar, beje ir darydama klaidas, kaip pamatėme vakar, kuomet norėta izoliuoti dar tris politikus. Man ši situacija atrodo nenormali. Manau, yra ne vienas būdas, kaip užtikrinti saugų Seimo nario darbą, nekeliant pavojaus kitiems žmonėms Seime“, – feisbuke rašė V. Čmilytė Nielsen.

Seimo pirmininkė žada artimiausiomis dienomis organizuoti diskusiją su ekspertais dėl šios situacijos. Tiek su teisės, tiek su sveikatos.

„Seimas yra pagrindinė Lietuvos žmonių atstovybė. Kišimasis į jo darbą eliminuojant Seimo narius, yra grėsmė Konstitucijai. Tai labai aiškiai turi suprasti ir ministrai, nesvarbu, laikinai jie eina pareigas, ar ne. Mes privalome gerbti svarbiausią šalies įstatymą ir nesukurti precedento taip lengvai paralyžiuoti mūsų Parlamento“, – teigė V. Čmilytė Nielsen

Seimo pirmininkės kritikos sulaukė ir laikinasis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„O A. Veryga, akivaizdu, nenusiteikęs bendradarbiauti su Seimu, nes atsakymo į savo šios savaitės paklausimą aš nesulaukiau. Tai taip pat nenormali situacija“, – teigė V. Čmilytė Nielsen.

„Delfi“ primena, kad plintant koronavirusui A. Veryga pasiūlė Seimui porai savaičių stabdyti darbą. Su tokiu siūlymu nesutinkanti Seimo pirmininkė paprašė ministro rekomendacijų, kaip būtų galima dirbti saugiai.